Welkom op de internetsite van de Sint Christoffelparochie
Nieuws en activiteiten

Het allerlaatste parochieblad staat in het teken van Pasen. U kunt het hier vinden.In dit parochieblad staan de paasboodschap van pastoor Hans de Kort en alle vieringen rondom Pasen. Daarnaast nog informatie over het vastenactieproject.De Paasuitgave is de laatste uitgave in gedrukte vorm van ons blad, dat verspreid is naar iedere parochiaan. Mede uit kostenoverwegingen is besloten om hiermee te stoppen. De opvolger van het parochieblad is de nieuwsbrief.

Sint Christoffel Berichten
Voor een goede communicatie wordt in alle parochiekernen het Sint Christoffel Bericht uitgebracht. Dit mededelingenblaadje bevat allerlei informatie zoals de lezingen, aanvangstijden van vieringen, intenties en voor parochianen belangrijke actuele mededelingen over de eigen parochiekern. Elke week is het in Halsteren op de tafels achter in de kerk te vinden. In Lepelstraat, Oud-Vossemeer en Tholen verschijnt het om de twee weken.
Het Sint Christoffel Bericht kunt u hier downloaden:

Nieuwsbrief
De laatste nieuwsbrief is hier te vinden. U kunt zich hier aanmelden voor de nieuwsbrief

 Theater in de kerk

Wat is theater in de kerk? Met elkaar gaan we op één dag, onder professionele begeleiding, een complete theater productie realiseren. Er wordt geacteerd, gezongen. Maar ook is er de grime, het licht en het geluid. De catering, de rekwisieten, de muziek. Kortom alles waaraan je maar kunt denken om een theater productie neer te zetten.

Wanneer en waar? Zaterdag 14 april 2018 in Lepelstraat.
De dag begint voor de jongeren om 9.30 uur en de uitvoering is om 19.00 uur.

Meld je aan door een mail te sturen naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. . Meer informatie kun je hier vinden.

Palmpaasstokken versieren

Uitnodiging voor alle kinderen in de hele parochie. Zaterdag 24 maart versieren we samen palmpaasstokken.

Doe je mee? Waar is het ??
Om 16.30 uur In de Till in Lepelstraat, naast de kerk.

Meer lezen? Zie hier.

Vormsel 2018

Tijdens een feestelijke vormselviering zijn de vormelingen van onze parochie op vrijdag 2 februari j.l. in de Heilige Antonius van Padua kerk te Lepelstraat  gevormd door oud-deken De Rooij.

Wat bij het 100-jarig bestaan van de H. Quirinuskerk in ere werd hersteld, heeft daarna steeds een vervolg gekregen.
Dit jaar werd de Mariaviering voor de vijfde keer gehouden op vrijdagmiddag 18 mei j.l. in de H. Quirinuskerk te Halsteren.
Velen waren op deze zonnige middag om 14.30 uur hierbij aanwezig.
Door bij Maria te bidden, samen met de SinteKrijnsCantorij te zingen, kaarsjes te branden en bloemen te zetten, hebben wij haar eer gebracht.
Na de viering was er een gezellig samenzijn in de ontmoetingsruimte van deze kerk.

 

Driekerkendienst op landgoed Vrederust

Op 27 mei om 10.45 uur wordt er in de ARK op Vrederust door de Protestantse gemeente Halsteren/Nieuw Vossemeer, de kerkgemeenschap van de Ark en de Quirinuskerk van de RK Christoffel parochie een oecumenische kerkdienst gehouden.
Voorgangers Pastor Ineke Lamers en ds Henk van het Maalpad leiden de viering voor alle leeftijden.
Het thema voor deze dienst is: Horen , zien en…. Volgen!
De muziek wordt verzorgd door Jan Verswijveren (gitaar en zang) en René Reijpert (orgel/piano).

Parkeerplaatsen zijn in ruime mate aanwezig, maar de locatie nodigt beslist uit om gezellig met de fiets hier na toe te komen. Na afloop van de viering is er gelegenheid om na te praten onder het genot van een kopje koffie of thee. Iedereen is van harte welkom en voor de kinderen is er tevens kindernevendienst. Op deze zondagmorgen zijn de St. Martinuskerk, in Halsteren en de Protestantse Kerk in Nieuw-Vossemeer gesloten.
Graag tot ziens op 27 mei 2017

namens de oecumenische werkgroep Halsteren.

 

vastenactieIn het kader van de Vastenactie 2018 heeft pastor Sebastian het plan gehad om jullie uit te nodigen voor een Indiase maaltijd, hoogst persoonlijk door hemzelf klaargemaakt. De diepere bedoeling achter deze uitnodiging was om geld op te halen voor het Vastenproject 2018, waar ook de St. Christoffelparochie zich voor drie jaar aan verbonden heeft, voor India om jonge meisjes op te leiden en een kans te bieden een redelijk bestaan op te bouwen. U kunt overigens nog steeds geld geven voor het project. Meer info via Vastenactieproject

Op de woensdagen 14 en 21 maart 2018 werd er in het parochiecentrum in Halsteren voor u gekookt door pastor Sebastian!

Per avond konden er maximaal 30 personen komen eten. Het was een zo groot succes dat de avonden al snel helemaal volgeboekt waren. Hieronder ziet u een impressie van de avond. Iedereen was bijzonder enthousiast. Zeker voor herhaling (in wat voor vorm dan ook) vatbaar!

Op zondag 15 april vierde de SinteKrijnsCantorij van de H. Quirinusparochie haar 40-jarig jubileum. Dit gemengde koor is opgericht op 19 januari 1978.
De dag begon met een feestelijke jubileumviering in de parochiekerk met als voorganger pastoor Hans de Kort. Aan het begin van de viering werd een kaarsje aangestoken, een Quirinussteentje, om de overleden leden te herdenken en de wens dat ieder, op een eigen manier, een steentje wil bijdragen aan de parochiegemeenschap.
Voor deze viering was een speciaal boekje samengesteld met een eigen liedkeuze.
De huidige naam, SinteKrijnsCantorij, kreeg het koor in de periode 2011-2012, met de komst van dirigent Theo Leenders, niet lang daarna gevolgd door organist Hans Dogge.

De tweede nieuwsbrief is gepubliceerd.

U kunt hem online bekijken via deze link: tweede nieuwsbrief

U kunt u ook inschrijven voor de nieuwsbrief, die een aantal maal per jaar zal verschijnen met daarin nieuwtjes uit onze parochie en de vier parochiekernen Halsteren, Lepelstraat, Oud-Vossemeer en Tholen. Op die manier krijgt u altijd als eerste de nieuwsbrief in uw eigen elektronische postbus.

U kunt zichzelf aanmelden voor de nieuwsbrief door hieronder uw naam en e-mail adres in te vullen.
U kunt zichzelf eenvoudig afmelden voor de nieuwsbrief. In iedere nieuwsbrief vindt u onderaan een afmeldlink.

Archief:  1e nieuwsbrief.

deze site is ontwikkeld door Mighty Webdesign
Disclaimer