Welkom op de internetsite van de Sint Christoffelparochie
Nieuws en activiteiten

Het allerlaatste parochieblad staat in het teken van Pasen. U kunt het hier vinden.In dit parochieblad staan de paasboodschap van pastoor Hans de Kort en alle vieringen rondom Pasen. Daarnaast nog informatie over het vastenactieproject.De Paasuitgave is de laatste uitgave in gedrukte vorm van ons blad, dat verspreid is naar iedere parochiaan. Mede uit kostenoverwegingen is besloten om hiermee te stoppen. De opvolger van het parochieblad is de nieuwsbrief.

Sint Christoffel Berichten
Voor een goede communicatie wordt in alle parochiekernen het Sint Christoffel Bericht uitgebracht. Dit mededelingenblaadje bevat allerlei informatie zoals de lezingen, aanvangstijden van vieringen, intenties en voor parochianen belangrijke actuele mededelingen over de eigen parochiekern. Elke week is het in Halsteren op de tafels achter in de kerk te vinden. In Lepelstraat, Oud-Vossemeer en Tholen verschijnt het om de twee weken.
Het Sint Christoffel Bericht kunt u hier downloaden:

Nieuwsbrief
De laatste nieuwsbrief is hier te vinden. U kunt zich hier aanmelden voor de nieuwsbrief

 Theater in de kerk

Wat is theater in de kerk? Met elkaar gaan we op één dag, onder professionele begeleiding, een complete theater productie realiseren. Er wordt geacteerd, gezongen. Maar ook is er de grime, het licht en het geluid. De catering, de rekwisieten, de muziek. Kortom alles waaraan je maar kunt denken om een theater productie neer te zetten.

Wanneer en waar? Zaterdag 14 april 2018 in Lepelstraat.
De dag begint voor de jongeren om 9.30 uur en de uitvoering is om 19.00 uur.

Meld je aan door een mail te sturen naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. . Meer informatie kun je hier vinden.

Palmpaasstokken versieren

Uitnodiging voor alle kinderen in de hele parochie. Zaterdag 24 maart versieren we samen palmpaasstokken.

Doe je mee? Waar is het ??
Om 16.30 uur In de Till in Lepelstraat, naast de kerk.

Meer lezen? Zie hier.

Vormsel 2018

Tijdens een feestelijke vormselviering zijn de vormelingen van onze parochie op vrijdag 2 februari j.l. in de Heilige Antonius van Padua kerk te Lepelstraat  gevormd door oud-deken De Rooij.

kl installatiev004
Tijdens een feestelijke viering op 4 februari in de H. Quirinuskerk te Halsteren werd pastoor Hans de Kort door bisschop Liesen geïnstalleerd in onze parochie en de Sint Annaparochie. 

De viering werd opgeluisterd door het projectkoor, dat speciaal voor deze viering werd samengesteld uit alle koren van beide parochies.

vastenactieIn het kader van de Vastenactie 2018 heeft pastor Sebastian het plan geopperd om jullie uit te nodigen voor een Indiase maaltijd, hoogst persoonlijk door hemzelf klaargemaakt. Jullie begrijpen dat deze maaltijd natuurlijk niet voor niets wordt geserveerd.
De diepere bedoeling ligt in het feit dat er voor het Vastenproject 2018, waar ook de St. Christoffelparochie zich voor drie jaar aan verbonden heeft, voor India voldoende geld wordt opgehaald om jonge meisjes op te leiden en een kans te bieden een redelijk bestaan op te bouwen.
U hebt daarover al in het Sint Christoffel Bericht en op de borden in de kerk kunnen lezen.

Op de woensdagen 14 en 21 maart 2018 wordt er in het parochiecentrum op het adres Lindenlaantje 13, Halsteren, dus voor u gekookt door pastor Sebastian! Als u eens een keer van een echte Indiase maaltijd wilt genieten en meer over het project van Seva Kendra, India, wilt horen, kunt u hiervoor plaats(en) reserveren.
De kosten bedragen slechts € 20,00 per persoon. Inschrijven gebeurt op volgorde van aanmelding. Wel kunt u kiezen op welke datum u het liefst wilt komen en
met hoeveel personen. Betaling graag vooraf regelen.

Eucharistieviering op zondag 11 februari.
Op deze carnavalszondag was Prins Ambrosio IX met zijn gevolg aanwezig in onze H. Quirinuskerk.
Zo maakten we samen een mooie start van de feestelijkheden.

 

De tweede nieuwsbrief is gepubliceerd.

U kunt hem online bekijken via deze link: tweede nieuwsbrief

U kunt u ook inschrijven voor de nieuwsbrief, die een aantal maal per jaar zal verschijnen met daarin nieuwtjes uit onze parochie en de vier parochiekernen Halsteren, Lepelstraat, Oud-Vossemeer en Tholen. Op die manier krijgt u altijd als eerste de nieuwsbrief in uw eigen elektronische postbus.

U kunt zichzelf aanmelden voor de nieuwsbrief door hieronder uw naam en e-mail adres in te vullen.
U kunt zichzelf eenvoudig afmelden voor de nieuwsbrief. In iedere nieuwsbrief vindt u onderaan een afmeldlink.

Archief:  1e nieuwsbrief.

 Wij nodigen U uit aanwezig te zijn bij de eucharistieviering op zondag 4 februari om 9.30 uur, ter gelegenheid van de installatie van pastoor  Hans de Kort in de Sint Anna- en Sint Christoffelparochie.

deze site is ontwikkeld door Mighty Webdesign
Disclaimer