Sint Christoffel
PAROCHIE
Welkom op de internetsite van de Sint Christoffelparochie
home-Image-8
christoffhome1
Vormsel afgelopen jaar

Vormsel 2016-2017

Op vrijdag drie februari ontvangen Maud, Michelle, Arlette, Britta, Brechje en Alicia hun Vormsel door oud vicaris-generaal V. Schoenmakers.

De Vormselviering vind plaats voor de groep van dit jaar in Halsteren. De voorbereidingen zijn altijd in Halsteren.

 Tijdens de voorbereidingen dit jaar is een vertegenwoordigster van Terre des Hommes komen vertellen over haar werk voor het Druppeltje, de kinderwinkel van Terre des Hommes in Bergen op Zoom.

Dit is wat onze vormelingen Michelle en Maud erover vertellen:

Beste lezer,

Het druppeltje heeft mij geleerd dat ik het misschien wel heel goed heb maar dat dat niet bij iedereen op de wereld zo is zo liet de mevrouw zien dat een jongetje de hele dag moest werken in een grot maar dat het daar eigenlijk heel gevaarlijk is. Het jongetje wildene terugkeren naar zij huis alleen werd hij weer weggestuurd omdat hij 1 van de mensen in huis was die geld kon verdien. Dit was best een zielig verhaal om te horen maar het zet je wel aan het denken dat lang niet iedereen het zo goed heeft. Daarom is het belangrijk dat daar iets aan word gedaan en dat is wat het druppeltje doet. Ik ben heel blij dat ik andere mensen blij kan maken met mijn oude speelgoed.

Groetjes Michelle van Aert

’T Druppeltje
Op dinsdag 10 januari kregen wij, de vormelingen uitleg over wat ’T Druppeltje allemaal doet. ’T Druppeltje zet zich in voor kinderen die niet gebruik kunnen maken van de kinderrechten. Ze hebben ook een eigen winkel die oude spullen of kleding weer vernieuwen en de mensen die niet zo veel te besteden hebben kunnen kopen. Het was een duidelijke uitleg en heel interessant.
GR. maud

 Ieder jaar kunnen de leerlingen van groep acht het sacrament van het heilig Vormsel ontvangen. De startbijeenkomst voor het Vormsel vindt plaats in september, daarna volgen nog het Lopend Vuurtje (bisschoppelijk project), vier vormelingenbijeenkomsten en één ouderbijeenkomst (zie hieronder). De viering van het H. Vormsel vindt plaats op vrijdag februari om 19.00 uur in de H. Quirinuskerk te Halsteren.

Als je wat meer informatie wilt over wat het vormsel is, kun je kijken op deze pagina speciaal over het Vormsel of op deze pagina, die gaat over Sacramenten in het algemeen.

 

Het H. Sacrament van het Vormsel wordt in de Sint Christoffel parochie ieder jaar afwisselend in de kernen Halsteren en Lepelstraat uitgereikt aan de vormelingen van de parochie.

deze site is ontwikkeld door Mighty Webdesign
Disclaimer