Nieuwsbrief Kerstmis Sint Christoffelparochie

Thanksgiving
Sint Christoffel parochie Logo Sint Christoffel
Beste parochiaan,

Voor u ziet u de eerste nieuwsbrief van onze parochie. U krijgt deze nieuwsbrief omdat u zich hebt aangemeld via de website of omdat u in onze parochieadministratie bekend bent.
Veel leesplezier,

Redactieraad Nieuwsbrief
 
 


 
 

Kerstboodschap 2017 van het pastoresteam

 ‘ERE ZIJ GOD…..VREDE OP AARDE’christmas angel

 Op radio/tv en in krant wordt al volop geadverteerd voor het komende kerstfeest. Kerstdiners, kerstmarkten, kerstreizen, extra koopzondagen etc., maken het consumptiegedrag van de mens nog levendiger dan dit al is.

Als voorbereiding op Kerstmis zing ik graag religieuze kerstliederen.
Eén van de mooiste kerstliederen vind ik: ‘Ere zij God….in den hoge…’

Onze Vader heeft zijn zoon Jezus geboren laten worden uit de schoot van Maria met als levensopdracht: vrede brengen aan ieder mens.
Geen verdeeldheid zaaien, maar…respect tonen voor iedereen, hart hebben voor mensen die leven aan de rand van de samenleving, mensen die het minder getroffen hebben in het leven. Oog en oor hebben voor zieken, bejaarden, kinderen, jeugd, vluchtelingen.
Tijdens het zojuist genoemde lied zingen we: vrede op aarde, aan de mensen een welbehagen. 

 Wat hebben we  eigenlijk in de wereld en in onze nabije omgeving met die vrede gedaan die Jezus is komen brengen?


Lees verder


Diensten rond Kerstmis en Nieuwjaar 2017

U wordt van harte uitgenodigd bij de vieringen in een van de kerken van onze parochie:


 

Halsteren

H. Quirinuskerk

Tholen

O. L. Vrouw Hemelvaartkerk

Oud-Vossemeer

H. Willibrorduskerk

Lepelstraat

H. Antonius van Paduakerk

  4e Advent

 Zaterdag

 23 december

     

 19.00 uur

 Eucharistieviering

4e Advent

Zondag

24 december

 9.30 uur

 Eucharistieviering

     

 

 Kerstavond

 Zondag

 24 december

 

 16.00 uur

 Familiekerstviering

 

 23.00 uur

 Eucharistieviering


 

 

 21.00 uur

 Dienst van WGC

 

 

 

 19.00 uur

 Eucharistieviering

 16.00 uur

 Familiekerstviering

 

 21.00 uur

 Eucharistieviering

 1e Kerstdag

 Maandag

 25 december

 9.30 uur

 Eucharistieviering

 

 

 11.00 uur

 Eucharistieviering

 

 9.30 uur

 Dienst van WGC

 

 11.00 uur

 Eucharistieviering

 

 

 

2e Kerstdag

 Dinsdag

 26 december

 

  13.00 uur

  Kerstconcert  

   

 11.00 uur

 Eucharistieviering

 

 12.00 uur

 Kindje wiegen

 Zaterdag

 30 december

     

 19.00 uur

 Dienst van WGC

  Zondag

 31 december

 9.30 uur

 Eucharistieviering

 11.00 uur

 Eucharistieviering

 9.30 uur

 Eucharistieviering

 

Maandag

1 januari 2018

     

11.00 uur met aansluitend nieuwjaarsreceptie
Nieuws vanuit onze parochie en parochie kernen

Uitnodiging knutselproject Advent 2017

advent 2913596 960 720

 


Op zaterdag 2 december om 16.15 uur kunnen kinderen knutselen voor Advent inclusief een maaltijd. De activiteit is gratis.Wel graag aanmelden!

 

 


Lees verder


Kerstconcert Lepelstraat

Op Zondag 10 December wordt er in de H. Antonius van Paduakerk te Lepelstraat een grandioos Kerstconcert gegeven door de koren 'Kir Royal' en 'Bekóór' en met medewerking van koperensemble ‘Avancement’.
Dit concert begint om 14:30 uur. De deuren zijn open vanaf 14:00 uur.
De toegangsprijs is € 10,--.
Voor verdere informatie kunt u terecht bij Cor Snepvangers: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 06-22908125


Lees verder


Kerst achter ’t durp.

kerstmarktovIn Oud-Vossemeer wordt op 16 december vanaf 15 uur tot 20 uur een gezellige kerstmarkt gehouden op het marktplein van Oud-Vossemeer.
U wordt van harte uitgenodigd.

Net zoals vorig jaar wordt er in Oud-Vossemeer op zaterdag 16 december weer stilgestaan bij de geboorte van Jezus middels een kersthappening met als titel: Kerst achter ’t durp.

Deze happening wordt gehouden op het marktplein dat dan is omgetoverd tot een gezellige ontmoetingplaats waar van alles is te beleven. Naast de kerstversiering staan er diverse stands waar van alles is te bewonderen en eventueel te kopen.

Op de foto ziet u het koor The Next

Lees verder


Kerststal bij Quirinuskerk

stalJaarlijks wordt voor de Quirinuskerk een kerststal geplaatst. Deze kerststal bevat naast een levensechte beeldengroep ook een aantal levende dieren. De kerststal is daarmee direct heel aaibaar geworden. Natuurlijk wordt de kribbe pas na de kerstnacht gevuld met het kindje Jezus. Tijdens uw bezoek kunt u een gift geven voor het in stand houden van de stal en voor de Stichting Behoud Quirinuskerk, die de stal heeft gemaakt en plaatst.

Dit jaar zal de stal, hopelijk , alweer voor de negentiende achteréén volgende keer op het kerkplein verschijnen. Hoe heeft dit allemaal kunnen gebeuren?


Lees verder


Kerstmarkt H. Antonius van Paduakerk Lepelstraat

kerstmarkt lepelstraatOp zondag 17 December 2017 wordt er voor de 11e keer een sfeervolle kerstmarkt gehouden in de H. Antonius van Paduakerk in Lepelstraat van 13:00 uur tot 17:00 uur.

Er zijn optredens van: het Kinderkoor uit Lepelstraat, “Lindans” , Ensemble "Saxofobie" en smartlappenkoor de “Straotzangers”. De vele kraampjes zullen gevuld zijn met o.a. koffie, thee, glühwein, warme wafels, worstenbrood en vele andere lekkernijen van werkgroepen en verenigingen uit de omgeving.
Ook zullen er volop prachtige kerststukjes, borduurwerk, kaarten, handgemaakte cadeauartikelen, houten kerstdecoraties en diverse kalenders te koop zijn die voor een leuk bedrag van de hand gedaan worden.


Lees verder


Herdertjestocht Lepelstraat

Op donderdagavond 21 december om 17.45 vindt een herdertjestocht plaats vanuit het kerkplein in Lepelstraat. Iedereen is van harte welkom.

herdertjestocht


De dagen worden weer korter en de nachten langer…

Werkgroep gezinsvieringen Lepelstraat heeft in samenwerking met basisschool De Wegwijzer besloten om een vervolg te geven aan de succesvol verlopen Herdertjestocht van 2015.

Deze zal plaatsvinden op, de ‘kortste dag’, donderdagavond 21 december 2017.

We verzamelen om 17.45 op het kerkplein. Om 18.00 uur vertrekken de herders, engelen, koningen, schaapjes en de sterren om op zoek te gaan naar ….. een ‘Goede Herder’, een ‘Grootse Engel’, een ‘Koninklijke Baby’, het ‘Lam van God’ of naar ‘Het Licht van de Wereld’?


Lees verder


Nieuwjaarsviering op maandag 1 januari

Ieder jaar viert de parochie nieuwjaar tesamen. Dit gebeurt ieder jaar in een andere parochiekern. Komende Nieuwjaarsviering is op 1 januari om 11 uur in Lepelstraat

De parochiële nieuwjaarsviering vindt dit jaar plaats in de kerk van de H. Antonius van Padua in Lepelstraat. Om 11.00 uur vangt de eucharistieviering aan, waarin pastoor Hans van Geel zal voorgaan.
Na afloop is er, onder het genot van een hapje en een drankje de gelegenheid om elkaar de beste wensen voor het nieuwe jaar te doen toekomen.

champagne glasses 1899909 640
Fotowedstrijd Kerkbalans

flyer fotowedstrijd1Jouw kerk in beeld, nationale fotowedstrijd

Actie Kerkbalans introduceert voor de campagne van 2018 - die volgend jaar gehouden wordt van 20 januari t/m 3 februari - iets nieuws: een nationale fotowedstrijd waar alle kerkleden aan mee kunnen doen.
Kerkbalans is de gezamenlijke, jaarlijkse fondsenwerfactie van de Rooms-Katholiek Kerk, de Protestantse Kerk in Nederland en de Oud-Katholieke Kerk. Voor het eerst wordt nu aan al hun kerkleden, jong en oud, gevraagd om de waarde van de eigen kerk weer te geven in één foto.

Begin volgend jaar wordt weer de gebruikelijke actie Kerkbalans in onze parochie gehouden. Aan alle parochianen wordt gevraagd naar vermogen bij te dragen om de lasten van onze parochie te kunnen dragen. De financiële positie van onze parochie is niet sterk en er is veel geld nodig om alles draaiende te houden. We hopen dat iedere parochiaan mee doet.
Oecumenische viering in de Martinuskerk

393px Exterieur OVERZICHT ZUIDGEVEL Halsteren 20262614 RCE1Twee keer per jaar houdt onze parochie een gezamenlijke viering met de gemeenteleden van de hervormde gemeente Sint Martinus. Deze keer, op zondag 14 januari, vindt die plaats in de Martinuskerk in de Dorpsstraat, aanvang 10.30 uur.
De cantorijen van beide geloofsgemeenschappen luisteren de dienst op.
Die zondag komt de viering in de Quirinuskerk te vervallen. U bent allen welkom in de Martinuskerk.

 
Sintekrijnscantorij bestaat 40 jaar

note 1417670 640
Op 28 januari vindt in de Quirinuskerk een jubileumviering plaats vanwege het 40- jarig bestaan van de Cantorij. Het koor bestaat uit 25 leden, waarvan zelfs enkelen vanaf het eerste uur. De cantorij zingt onder leiding van dirigent en organist Hans Dogge. De viering met na afloop een feestelijke receptie begint om 9.30 uur.
Vormselviering in Lepelstraat

vatikaanberniniheiligegeest

Op vrijdag 2 februari om 19.00 uur zullen de negen vormelingen (8 kinderen en een ouder) hun vormsel doen in H. Antonius van Padua kerk in Lepelstraat.

De vormelingen zijn de afgelopen maanden intensief begeleid ter voorbereiding op deze gebeurtenis. U bent van harte welkom om de viering bij te wonen en de vormelingen welkom te heten binnen onze parochie. Voorganger is oud-deken de Rooij, die in het verleden veelvuldig is voorgegaan in onze parochie.
Fondsenwerving gestart voor onderhoud kerk Tholen.

Kerken hebben onderhoud nodig en dit onderhoud kost veel geld. Voor de katholieke kerk aan de Markt in Tholen is een inzamelingsactie gestart voor het groot onderhoud.

De R.K. Kerk “Onze Lieve Vrouw Hemelvaart” aan de Markt te Tholen bestaat al ruim 100 jaar. Na een restauratie in 1976 is inmiddels opnieuw behoefte aan groot onderhoud.wallet 2754172 960 720

Vanuit de Katholieke gemeenschap, die een lange historie heeft in Tholen, wordt veel waarde gehecht aan deze kerk, maar ook voor het aanzien van de markt heeft de kerk grote betekenis. Sinds 1996 is deze kerk geregistreerd als Rijksmonument o.a. als voorbeeld van neogotische bouwkunst. De Onze Lieve Vrouw Hemelvaart Kerk is het enige neogotische kerkgebouw in Noord Zeeland. Naast het exterieur heeft ook het interieur nog veel originele zaken. Deze kerk, met gave hoofdvorm en details, markeert het Marktplein en is als zodanig van waarde voor het aanzien van de stad.


Lees verder


Een korte terugblik

Gezamenlijke ziekenzalving in Halsteren

anointingthesick
Zondag 29 okt heeft er in de Quirinuskerk te Halsteren een gezamenlijke ziekenzalving plaats gevonden. De ziekenzalving is in principe bedoeld voor oudere mensen, 80 jaar of ouder, maar iedereen is van harte welkom” De viering waarin dit plaatsvond, is voorbereid door werkgroep en pastoor H. van Geel. Hij was ook voorganger in deze viering. Na afloop van de bijzondere viering was er gelegenheid om elkaar te ontmoeten en na te praten onder het genot van een kopje thee/koffie. De ziekenzalving is aan 37 parochianen toegediend door pastoor H. van Geel.


Lees verder


Vrijwilligersavond PKC Quirinus

Op vrijdag 27 oktober werd een goed bezochte vrijwilligers avond georganiseerd door de parochiekerncommisie (PKC) van de parochiekern Halsteren op het landgoed “de Hertgang” in Halsteren.


Lees verder


“Sant’ Egidio - Vriendschap met de armen”

Op 19 oktober vond in de H. Quirinuskerk een lezing plaats over Sant’ Egidio door Dirk Van der Goten. Deze lekenbeweging richt zich op Vrede in de wereld, contact met andere religies en contact met dak- en thuislozen.

Dirk is medeoprichter van Sant’ Egidio Antwerpen. Sant’ Egidio is een lekenbeweging, ontstaan in de jaren 60 in Rome en dankt haar naam aan het kerkje Sant’ Egidio in de wijk Trastevere. Sant’ Egidio richt zich op de Vrede in de Wereld, het contact met andere religies en van oudsher op dak- en thuislozen. Dit laatste, de daklozen, was het onderwerp van de lezing. Aan de hand van het evangelie van de barmhartige Samaritaan werd ons duidelijk dat wij meestal net als de priester en de leviet een grote boog maken in de omgang met een dakloze. Jezus vraagt ons om een andere houding.  In de spiritualiteit van de Egidiusbeweging betekend dit concreet (in overeenstemming met het H. Evangelie en de Leer van de Kerk) vriendschap sluiten met de armen-daklozen.


Lees verder


Afscheid, welkom en waardering

In onze parochie nemen oude bestuursleden afscheid. Gelukkig zijn er ook nieuwe bestuursleden die de opengevallen plaatsen kunnen invullen.


Lees verder

 

 
kerstballen
Powered by AcyMailing