Nieuwsbrief van januari 2018

Thanksgiving
Sint Christoffel parochie Logo Sint Christoffel
Beste parochiaan,

Welkom bij onze tweede nieuwsbrief. In deze nieuwsbrief kunt u alles lezen over de installatie van onze nieuwe pastoor, maar ook nog vele andere wetenswaardigheden:Veel leesplezier,

Redactieraad Nieuwsbrief

 

Installatie van pastoor Hans de Kort

Tijdens een plechtige viering, die werd geleid door bisschop Johannes Liesen is op 5 februari in de Sint Quirinuskerk te Halsteren pastoor Hans de Kort geïnstalleerd als pastoor van de Sint Christoffelparochie en de Sint Anna Parochie (Steenbergen en omstreken).kl installatiev004


Lees verder

Nieuwe pastoor Hans de Kort

NieuwePastoorHansZoals u weet wordt met ingang van 1 februari de eindverantwoordelijkheid van pastoor Hans van Geel voor de Sint Annaparochie en de Sint Christoffelparochie overgenomen door pastoor Hans de Kort.

Pastoor De Kort gaat leiding geven aan het pastoraal team en zal volledig beschikbaar zijn voor de pastorale zorg in beide parochies.

Pastoor De Kort was sinds 2006 pastoor in de parochie De Bron te Hoogerheide en vanaf 2009 ook pastoor in de parochie O.L. Vrouw in het Woud te Wouw. Hij is 59 jaar.Geef voor je kerk! Actie Kerkbalans 2018

kerkbalans2Ongelooflijk, je ziet het aan alles, de kerken in de Sint Christoffelparochie leven.
Onze vier kerken staan midden in onze samenleving, zijn een blikvanger in onze gemeentes. Kerken om trots op te zijn.

Van harte hopen wij dat kerk-zijn in onze parochie in- en rond onze kerken doorgaat, sterk blijft en nog sterker wordt,
Dat velen de weg vinden naar onze kerken om kracht op te doen voor de dagen van het leven, om er elkaar en God te ontmoeten.
Onze kerken kunnen zonder uw steun niet voortbestaan.

We hopen dat velen financieel hun steentje bijdragen aan onze kerken en onze parochiekernen. Ze zijn alleszins de moeite waard.logo kerkbalans1

Ook als u tot nu toe niet meedeed, willen we u uitnodigen om dit jaar ons financieel te steunen. Zonder uw steun kunnen onze kerken niet blijven bestaan.

Doe mee, dan zal er in onze parochie dicht bij u tot in lengte van jaren een plek zijn om het geloof te delen en te vieren,
Een plek met een uitstraling tot ver over onze stads- en dorpsgrenzen heen.

Kern IBAN nummer BIC ten name van
Halsteren

NL95 RABO 011 880 0647

RABONL2U

RK Kerkbestuur St. Christoffel
inzake Quirinuskerk

Lepelstraat

NL48 RABO 012 800 2913

RABONL2U

RK Kerkbestuur St. Christoffel
inzake H. Antonius van Padua

Oud-Vossemeer

NL69 RABO 036 260 3340

RABONL2U

Sint Christoffelparochie
inzake H. Willibrorduskerk Oud-Vossemeer

Tholen

NL89 RABO 035 340 4276

RABONL2U

RK Kerkbestuur
inzake O.L.V. HemelvaartkerkOproep voor vervoer naar de kerk

Oproep voor de kerkgangers van Stavenisse
Saskia Fouesdou, een parochiaan uit Stavenisse komt regelmatig bij ons in de kerk en voor haar is het mogelijk om (maximaal) 2 personen mee te nemen. Het liefst gaat ze dan wanneer het na de viering koffiedrinken is, dus de eerste zondag van de maand. Als u dus in Stavenisse woont, graag in Tholen naar de kerk wilt en geen vervoer hebt kunt u contact met haar opnemen.
Ze is te bereiken via de mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of telefonisch: 06 57767321.
carpoolenVastenactie voor beroepsonderwijs voor jonge vrouwen in India

Tijdens de vastenactie is het een goede gewoonte om geld in te zamelen voor mensen, die het minder goed hebben dan wij.vrouwenIndiaasProject

Dit jaar zullen we voor de tweede keer geld inzamelen in onze parochie voor het onderwijsproject voor jonge vrouwen in Arunchal Pradesh in het noordoosten van India.

De Vastenactie steunt het project van Seva Kendra om jonge vrouwen te helpen een toekomst op te bouwen. Veel meisjes stoppen vroegtijdig met de schoolopleiding, omdat men dit in hun cultuur niet nodig vindt.

Met uw financiële steun kunnen deze vrouwen een beroepsopleiding krijgen, waardoor ze economisch zelfstandig zullen zijn. Meer informatie vindt u in de folder.


Lees verder

Palmpaasstokken versieren

palmpaasstokUitnodiging voor alle kinderen in de hele parochie

Zaterdag 24 maart versieren we samen palmpaasstokken.

Doe je mee?

Waar is het ??
Om 16.30 uur In de Till in Lepelstraat, naast de kerk.

Jij neemt zelf een palmpaasstok mee en wij zorgen voor spulletjes om je stok mooi te maken. Hoe je dat moet doen, kun je hier lezen.


Lees verder

Theater in de kerk

Theater in de kerk: zaterdag 14 april 2018 in Lepelstraat. De dag begint voor de jongeren om 9.30 uur en de uitvoering is om 19.00 uur.

Meld je aan door een mail te sturen naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. .

foto SFC website

Wat is theater in de kerk? Met elkaar gaan we op één dag, onder professionele begeleiding, een complete theater productie realiseren. Er wordt geacteerd, gezongen. Maar ook is er de grime, het licht en het geluid. De catering, de rekwisieten, de muziek. Kortom alles waaraan je maar kunt denken om een theater productie neer te zetten.


Lees verder

Cursus Geloof in Kunst

Lamswaarde CorneliusHet Sint Franciscuscentrum organiseert begin 2018 de cursus 'Geloof in Kunst'.

De bijeenkomsten worden gehouden op de woensdagavonden 21 februari, 28 februari en 7 maart in Hoeven. Op vrijdagmiddag 16 maart is de laatste bijeenkomst in de kerk van H.Cornelius in Lamswaarde (Zeeuws-Vlaanderen)

Voor wie

De cursus is bestemd vooral voor ieder die zich bezighoudt met ontvangst van mensen in, en openstelling van, onze kerkgebouwen; rondleiders, kerkwachters, kosters en ook voor alle andere geïnteresseerden.

Door wie

De bijeenkomsten worden begeleid door Vincent Schoenmakers, oud-vicaris generaal Bisdom Breda en Frank van Gerven, diaken van het Bisdom Breda.

Meer informatie

Meer informatie is te vinden via https://sintfranciscuscentrum.nl/vorming/geloof-in-kunstMediavieringen vanuit het bisdom Breda

mediavieringPastorHanDe zendtijd van de Rooms-Katholieke Kerk verzorgt al sinds 1 januari 2010 iedere zondag op NPO2 (toen nog Nederland 2) een Eucharistieviering vanuit het land. Ieder bisdom komt hierbij zeven keer per jaar aan bod en iedere bisschop gaat één keer per jaar in een Eucharistieviering op televisie voor. Daarmee wil RKK de verscheidenheid en vitaliteit van de katholieke Kerk in Nederland laten zien en prominent aanwezig zijn op de zondag-ochtend.
In 2018 vinden de mediavieringen in het bisdom Breda plaats vanuit de basiliek van de H. Johannes de Doper in Oosterhout. Op 14 januari jl. vond in die basiliek de eerste mediaviering plaats. Celebrant was onze vroegere pastoor Han Akkermans, nu pastoor van de H. Catharinaparochie aldaar. De Eucharistieviering werd voorafgegaan door een geloofsgesprek met Han Akkermans.


Zoals u weet heeft hij al de nodige ervaring met mediavieringen, want toen hij nog pastoor bij ons in Halsteren was, was hij de vaste celebrant van deze vieringen vanuit ons bisdom. Daarvoor werkte hij enkele malen per jaar als gastvoorganger mee aan de mediavieringen die toen uitgezonden werden vanuit de Sint Nicolaasbasiliek van IJsselstein.In memoriam

Angelike Sauter
Op 15 december is Angelike Sauter overleden.

Ze was een actieve parochiaan: jarenlang lid van de parochiële Caritas, altijd beschikbaar voor “kleine projecten” zoals ze het noemde. Dat waren er veel! En 23 jaar geleden startte ze het Ojé-koor, waarvan ze de dirigente was. Dat deed ze, met Louis aan de piano, en altijd met heel veel plezier.

Op de rouwkaart stond niet voor niets: Music was my first love.

Vooral de koorleden zullen haar verschrikkelijk missen.Afscheid van pastoor Hans van Geel

Op zondag 7 januari jongstleden namen ruim zeshonderdvijftig mensen met een Eucharistieviering in de Sint Gummaruskerk te Steenbergen afscheid van pastoor Hans van Geel. Na afloop van de prachtige viering maakten velen gebruik van de gelegenheid de pastoor persoonlijk de hand te drukken en hem het allerbeste toe te wensen.afscheidPastoorHansVanGeelKl


Lees verder
kerstballen
Powered by AcyMailing