Kerstmis in Coronatijd in de Sint Christoffelparochie

Bovenkant
Sint Christoffel parochie Logo Sint Christoffel
Beste parochiaan,

Voor u ligt de nieuwsbrief over Kerstmis in de Sint Christoffelparochie.
In deze donkere dagen is het kerstfeest een feest van licht en hoop. Het kerstfeest met de geboorte van het kerstkind verwondert en verblijdt. Onze kerken trekken daarom altijd veel mensen met Kerstmis.
Ook de bisschoppen nodigen u uit om kerstmis te vieren. 
Helaas kunnen we door de Corona maatregelen slechts 30 mensen in onze kerken ontvangen in de vieringen.
U moet daarom reserveren voor deze vieringen. Natuurlijk worden de corona-regels toegepast in onze kerken.

Om toch mensen de mogelijkheid te geven om te genieten van de warmte van het kerstfeest in onze kerken, zijn de kerken op de middag voor kerstmis (24 december) open voor inloop.
Hiervoor hoeft u niet te reserveren. U kunt een kaarsje aansteken, de stal bewonderen of luisteren naar een kerstverhaal. De precieze tijden per kerk staan in deze nieuwsbrief.
Daarnaast is de H. Quirinuskerk overdag open op 1e kerstdag om even binnen te lopen.
 
We wensen u een zalig Kerstfeest.
Alle goeds en veel gezondheid in het komende jaar.

Veel leesplezier,

Redactieraad NieuwsbriefPastoraal woord

In de Advent leven we als kerken naar Kerstmis toe. Door de beperkingen die er zijn kan er helaas naar alle waarschijnlijkheid maar een klein aantal parochianen aanwezig zijn bij de kerstvieringen. Maar Kerstmis kan als belangrijk hoogfeest juist in deze tijd mensen inspireren en bemoedigen met de boodschap dat Jezus naar de wereld is gekomen om als de Immanuel (God-met-ons) dichtbij te zijn in het leven van iedereen. Met een speciale website Vierkerstmis.nl nodigen de Nederlandse bisschoppen iedereen uit om ook dit jaar Kerstmis te vieren, al is nu alles anders. De website biedt concrete handvatten om Kerstmis te vieren, als er geen plek in de kerken is. Thuis vieren met een liturgieboekje of via een SLOS tv-uitzending op kerstavond om 22.30 uur of via de NPO kan ook en wordt van harte aanbevolen want Kerstmis is te belangrijk om niet te vieren.

Op Vierkerstmis.nl kan men liturgieboekjes vinden voor de zondagen van de Advent en de vieringen tijdens de feestdagen. Tijdens de periode van de Advent wordt Vierkerstmis.nl nog verder aangevuld met onder meer een doeboekje voor gezinnen, om thuis met de kinderen mee te kunnen vieren en een video met een boodschap van de bisschoppen, speciaal voor Kerstmis 2020.


pastoor Hans de KortDiensten rondom Kerstmis

Diensten rond kerstmis en nieuwjaar in de sint Christoffel parochie.
U wordt van harte uitgenodigd bij de vieringen in een van de kerken van onze parochie.


 

 

Halsteren

H. Quirinuskerk

 

Tholen

O. L. Vrouw Hemelvaartkerk

 

Oud-Vossemeer

H. Willibrorduskerk

 

 

Lepelstraat

H. Antonius van Paduakerk

 

4e Advent

Zaterdag

19 december

-

  -

-

 19.00 uur

Eucharistieviering


4e Advent

Zondag

20 december

 9.30 uur

Eucharistieviering

11.00 uur

Eucharistieviering

9.30 uur

Eucharistieviering

   -

 

Middag

voor Kerstmis

(24 december)

 14.00 uur

Kinderkerstinloop

 16.30 uur

Kindje wiegen

14 tot 15 uur

kerststal bekijken

16.00 uur

Kinderkerstinloop


 Kerstavond

Donderdag

24 december

21.30 uur

Eucharistieviering 

21.30 uur

Dienst van WGC 

19.00 uur

Dienst van WGC

 

21.30 uur

Eucharistieviering

 

1e Kerstdag

Vrijdag

25 december

 

 

9.30 uur

Eucharistieviering

 

11.00 uur

Eucharistieviering


9.30 uur

Eucharistieviering  

11.00 uur

Eucharistieviering

2e Kerstdag

Zaterdag

26 december

-

 -

 

-

 

 

 11.00 uur

Eucharistieviering

 

Zondag

27 december

9.30 uur

Eucharistieviering

11.00 uur

Eucharistieviering

9.30 uur

Dienst van WGC

 

 

Vrijdag

1 januari  2021 

 

   11.00 uur

Eucharistieviering

 

              

-

 

             

 -

 

 

 ReliVisie Bij ZuidWestTV

2020 ReliVisieTwee keer per maand staat in het programma ReliVisie op ZuidWestTV het geloof centraal. Al ruim 50 jaar besteed ZuidWest TV veel aandacht aan de verschillende geloven in onze samenleving. De presentatie is in handen van dominee Willem Vermeulen en pastoraal medewerker Fredi Hagendoorn.A.s. vrijdag 11 december is er een uitzending van vanuit de St Quirinuskerk in Halsteren. Pastor Sebastian en organist Hans Dogge zullen te horen en te zien zijn. De uitzending wordt een paar keer herhaald op vrijdag en zaterdag.2020 ReliVisieKerstmis vanuit de Quirinus live?

indexOmdat veel mensen graag naar de Kerst nachtmis gaan in de Quirinuskerk en omdat er slechts 30 mensen in een viering aanwezig mogen zijn, proberen we een live stream op te zetten om de nachtmis (die om 21.30 uur begint) live uit te zenden.
We doen ons best, kunnen nog niets beloven, maar als het ons lukt, kunt u dat lezen via de website van onze parochie.

We nodigen parochianen uit, die ons hiermee zouden willen helpen en wellicht hier wat ervaring mee hebben, om contact met ons op te nemen via   of via het contactformulier van onze parochie

Wessel, Daan en MoniqueVier Kerstmis in 2020

De Nederlandse Bisschoppen nodigen u van harte uit om Kerstmis te vieren, ook al is dit jaar alles anders door Covid-19. Ga naar de website van uw eigen parochie om te kijken of u bij een van de vieringen kunt zijn en wat u daarvoor moet doen.
Zijn alle plekken al gereserveerd, vier dan Kerstmis thuis, via de livestream van uw parochie, of voor televisie bij KRO-NCRV op NPO2. Kerstmis is te belangrijk om het niet te vieren. Via de campagnesite vindt u liturgieboekjes om de mis te kunnen volgen. Binnenkort verschijnt er ook een doe-boekje om samen met kinderen Kerstmis te vieren en nog meer. Doe mee, Vier Kerstmis!
Kijk op: Vier Kerstmis.nl 

RKK vier kerstmis banner 1920x500

 Kerstviering met kinderen in de Quirinuskerk

Door corona hebben we dit jaar geen familieviering in onze kerk. Als alternatief organiseren we in de Quirinuskerk een inloopmiddag op donderdag 24 december.
Iedereen is welkom om naar de kerk te komen tussen 14.00 uur en 16.00 uur.

beschuit met muisjesWe zitten gezellig rond de kerststal, waar het kerstverhaal verteld en uitgebeeld wordt met grote platen. Er worden door de kinderen liedjes gezongen. Ook zijn er muziekinstrumentjes voor de kinderen om het zingen te begeleiden. De kerstboom wordt versierd: iedereen kan op een kerstafbeelding een kerstwens schrijven. En er kunnen kaarsjes worden aangestoken bij de binnenstal.
Kinderen mogen verkleed naar de kerk komen als Kerst-figurant: bijvoorbeeld als engel, Maria, Jozef, herder, schaap of ster. We maken er samen iets moois van.

Bij het weggaan worden er beschuiten met muisjes uitgedeeld:
Jezus is geboren en dat mogen we vieren!,

Om het allemaal corona-bestendig te maken, doen we dit gedurende de middag vier keer, telkens met maximaal 30 volwassenen. Voor de duidelijkheid: kinderen in de basisschoolleeftijd tellen niet mee voor dit aantal.

De tijdsblokken starten om 14.00 u, 14.30 u, 15.00 u en 15.30 uur.

Wist u trouwens dat ook onze buitenkerststal gedurende de kersttijd er weer staat? Altijd weer een goed doel voor een wandelingetje in kersttijd.
De geboorte van het kerstkind is wellicht precies wat we allemaal nodig hebben in deze donkere dagen.

Kom langs en vier met ons mee!Kerstactiviteit voor ouders en kinderen in Lepelstraat

Na heel veel jaren, met in Lepelstraat een geweldig sfeervolle kinderkerstviering te hebben gehad, waar ver over de parochiegrenzen over gesproken werd, is dit jaar alles anders ….. helaas.


Om alle Lepelstraatse kinderen, hun ouders en overige belangstellenden toch dat warme kerstgevoel mee te kunnen geven in deze tijd hebben we samen gekeken, naar wat er wel mogelijk is.
Als alternatief wordt er op donderdag 24 december vanaf 16.00 uur mits er voldoende aanmeldingen zijn, een route uitgestippeld langs prachtig versierde, ramen , tuinen of huizen. Wie is er bereid om zijn huis, raam en/of tuin zodanig te versieren en te verlichten, dat het een lust voor het oog wordt? U mag er ook zelf bij gaan zitten, met een kerstmuziekje of met wat u verder te binnen schiet. Als u denkt; nou…. daar wil ik wel aan meedoen…..dat vind ik wel leuk…., vragen we u om zich hiervoor op te geven met vermelding van naam en adres via het emailadres: .(kinderkoorlepelstraat (at) hotmail.com) U begrijpt als geen ander dat we wel minstens een vijftal adressen nodig hebben, willen we een leuke route kunnen samenstellen. Het mogen er natuurlijk ook dertig zijn. Hoe meer deelnemers, hoe mooier de route…! Graag opgeven voor 17 december aanstaande, want de tijd gaat dringen!

kerstactiviteit LepelstraatDe ouders, kinderen en iedereen die mee wil lopen worden ook verzocht zich van tevoren op te geven via de mail, zodat we als werkgroep weten op hoeveel mensen we ongeveer kunnen rekenen in verband met de catering bij de kerk. De tocht zal vanaf 16.00 uur beginnen bij de kerk, waar u de route krijgt uitgereikt. U mag met uw gezin lopen of samen met een ander gezin, mits we de regels van het RIVM maar in het oog houden. Uiteraard is de deelname op eigen risico. 

Na afloop bent u weer welkom in de kerk voor een traktatie, om onze kerststal te bewonderen, een kaarsje aan te steken en een echt kerstgevoel te krijgen. De kinderen mogen hun lantaarntje die ze op school gemaakt hebben, dan weer meenemen. Dat laten ze in de schoolviering van 17 december namelijk in de kerk achter.
Onze werkgroep hoopt, dat we vele mensen gaan bereiken om toch ook in deze moeilijke tijden samen iets te kunnen doen in de sfeer van Kerstmis. Geef het door aan iedereen die het wil weten! Laten we er samen voor gaan om op deze manier ook een lichtje te zijn voor elkaar………………!
Met vriendelijke kerstgroet, Gezinsvieringwerkgroep LepelstraatNachtmis vanuit Sint Gummaruskerk

Zoals in het Pastoraal Woord van zondag 6 december Jl. te lezen viel2020 Slos, wordt op Kerstavond 24 december via een SLOS-uitzending om 22.30 uur de nachtmis uitgezonden vanuit de Sint Gummaruskerk te Steenbergen. Gelovigen van zowel de Sint Annaparochie als van de Sint Christoffel-parochie, die geen plaats in de eigen kerk hebben kunnen reserveren, zijn van harte uitgenodigd deze uitzending via www.slos.nl direct livestream te volgen. Ook te volgen via KPN kanaal 1402 (radio: 1102) en Ziggo kanaal 41 (radio: kanaal 916). In Tholen via de radio FM 107.4.Open kerk eerste kerstdag in de Quirinus

Op eerste Kerstdag 25 december is er om 9:30 uur een eucharistieviering door pastor Sebastian In de Quirinuskerk te Halsteren. U kunt voor deze viering reserveren.

*** coona update

Na deze viering zou de kerk open zijn. Door de lockdown gaat dit niet door.

 U kunt wel de viering live volgen via Youtube of deze later terugkijken.Nieuwsbrief Bisdom december 2020

“Hoe verwachten wij de komst van Christus?”bisdom breda logo

“Verstaan we de kunst van het wachten en waken? Hoe vaak willen we niet dat onmiddellijk aan ons verlangen tegemoet wordt gekomen? Wachten en waken vraagt om een bewuste keuze. Het vraagt om een verwelkomende waakzaamheid. Zijn wij in staat om Christus elke dag te verwelkomen? Of laten we ons overvallen? Die waakzaamheid vraagt om een diepe verbondenheid met Christus.” Deze woorden klinken in de overweging van bisschop Liesen in de onlangs gepubliceerde nieuwsbrief van het Bisdom Breda.

Het moment van verschijnen, het begin van de advent, nodigt uit tot inkeer. Tienerwerkster Nina Mertens stelt voor om een voorbeeld te nemen aan tieners en te ‘shinen’ in de donkere dagen. Hoe geloofsgemeenschappen in cororatijd op weg naar Kerst gaan, vertellen zuster Stéphanie Barban, pastoraal werkster Alida van Veldhoven en pastoor Lars Peetam in een interview van Hans de Jong.

In het televisieprogramma ‘Roderick zoekt licht’ gaat priester Roderick Vonhögen wekelijks op zoek naar hoopvolle verhalen, optimistische mensen en tradities die verbinden. In november 2020 bezocht Roderick achtereenvolgens Bergen op Zoom, Oudenbosch en Terneuzen. Dat levert inspirerende gesprekken en verhalen uit het bisdom op. In de nieuwsbrief wordt rechtstreeks (aanklikbaar) verwezen naar de video’s.

In de nieuwsbrief is tenslotte aandacht voor een aantal aanbevolen video’s van het Bisdom Breda, een woord van bemoediging van de Nederlandse bisschoppen en de landelijke campagne ‘Vier Kerstmis!”.


onderrand
Powered by AcyMailing