September nieuwsbrief Sint Christoffelparochie

Bovenkant
Sint Christoffel parochie Logo Sint Christoffel
Beste parochiaan,

Voor u ligt de septembernieuwsbrief. Aan het begin van het nieuwe schooljaar start in de kerk ook weer op. Zo start de voorbereiding voor de communicanten en de vormelingen. Er start weer een alfa-cursus om meer te weten te komen over het geloof. Daarnaast zijn er nog andere activiteiten in onze kernen zoals een rommelmarkt in de Quirinus. Genoeg te doen in onze parochie!

Daarnaast bereikte afgelopen weekend ons het bericht, dat pastor Sebastian ons gaat verlaten om werkzaamheden in het bisdom 's-Hertogenbosch te gaan verrichten. We verliezen daarmee een gepassioneerde pastor in ons pastorale team.
We wensen hem heel veel geluk en zullen zijn enthousiasme heel erg missen.

Veel leesplezier,
Redactieraad Nieuwsbrief.


Pastoraal woord

Beste medeparochianen,

Vlak na de bekendmaking van het vertrek van pastor Sebastian (zie het kanselbericht op onze website) schrijf ik dit artikel. Ook voor ons parochiebestuur en voor Lenie Robijn en voor mij, als pastoraal team, was het een verrassing dat pastor Sebastian een nieuwe functie als geestelijk verzorger in verpleeghuizen in Bladel en omstreken heeft aanvaard. We wisten wel dat hij zich als priester vooral aangetrokken voelde tot het individuele pastoraat in een wat meer overzichtelijke omgeving, waar mensen beter persoonlijk te benaderen zijn dan in twee grote parochies.

We zullen hem als parochianen en team gaan missen. Voorlopig blijft hij in de weekends nog voorgaan in vieringen. We zullen over een tijd als parochianen de kans krijgen om persoonlijk van hem afscheid te nemen.

Door het vertrek van pastor Sebastian zullen we met de onmisbare hulp van pater Bertus van Schaik wat meer woord- en communievieringen gaan krijgen in onze parochies met als voorgangers onder andere pastoraal werkster Lenie Robijn, Corrie Hamers (oud geestelijk verzorgster), maar ook met daartoe gevormde parochianen. Elke week zullen we op twee vaste plaatsen en tijden in onze parochies een eucharistieviering kunnen meemaken, namelijk om 17.00 uur in de Gummarus en om 09.30 uur in de H. Quirinuskerk in Halsteren.
De communicanten uit onze parochie zullen in de kerk van Lepelstraat speciale vieringen krijgen en catechese. Ook de vormelingen krijgen een eigen voorbereiding samen met de vormelingen van de St. Annaparochie.

Deze maand start een gebedscursus van 8 avonden of middagen rond het Onze Vader (aanmelding bij ) evenals een online Alphacursus die voor iedereen bedoeld is maar waarvoor speciaal de ouders van de vormelingen en de communicanten van het afgelopen jaar een uitnodiging ontvangen.

Zo proberen we samen met u als parochianen en vrijwilligers onze geloofsgemeenschappen in stand te houden en, waar mogelijk, te laten groeien. De hulp hierbij van God is onontbeerlijk. Voor velen van ons is het geloof in God en in Christus een grote kracht en rijkdom waarin we ook anderen willen laten delen. Met uw hulp en gebed blijven we ons inzetten voor een levendige geloofsgemeenschap, rond onze vier kerken .

namens het pastoraal team

pastoor Hans de KortAanmelden Eerste Heilige Communie

EHCZoals elk jaar wil de Sint Christoffelparochie de kinderen van de parochiekernen in Halsteren, Lepelstraat, Oud-Vossemeer en Tholen de gelegenheid geven om hun eerste heilige Communie te doen.

Wanneer uw zoon of dochter in groep vier zit dan kunt u uw kind vóór 10 september aanmelden via de website van de parochie https://sint-christoffel.nl/1e-communie. U kunt de gegevens van het inschrijfformulier ook mailen naar

Op dinsdag 14 september om 19.30 uur wordt voor ouders en/of verzorgers van alle communicanten uit de Sint Christoffelparochie een informatieavond gehouden in de Quirinuskerk in Halsteren, waar verdere uitleg gegeven zal worden over de voorbereiding op de eerste heilige Communie. Het afgelopen jaar is het ons gelukt om de voorbereiding en de 1e communievieringen door te laten gaan. We hopen u ook dit jaar van harte te mogen begroeten.

De eerste bijeenkomst van de communicanten is op 3 oktober en de communieviering voor de kinderen van Tholen, Oud-Vossemeer en Halsteren staat gepland op zondag 24 april 2022 en voor de kinderen van Lepelstraat op zondag 22 mei, dit bij voldoende communicanten.

Meer informatie over de eerste heilige Communie kunt u vinden op onze website: https://sint-christoffel.nl/1e-communieOpen monumentendag 2021 Tholen

Op MonumentOpen monumentendag 2021enzaterdag, 11 september, is de OLV Hemelvaartkerk in Tholen geopend van 10.00 – 17.00 uur.

Fotograaf Louis Sauter, parochiaan, zal dan foto’s exposeren.
Iedereen is van harte welkom.

Thema van 2021: Mijn monument is jouw monumentAanmelden vormsel

 

Ieder jaar ontvangen leerlingen uit groep 8 van alle basisscholen in de Sint Annaparochie en de Sint Christoffel Parochie het Vormsel. Beide parochies doen dit samen. Als je nog niet gedoopt bent of 1e communie hebt gedaan, maar wel gevormd wilt worden dan is dat geen probleem. Dan neem je gewoon contact met ons op en we kijken samen naar de mogelijkheden.

Een paar belangrijke datums

  • Zaterdag 18 september startbijeenkomst voor de vormelingen van de Sint Annaparochie en de Sint Christoffelparochie om 17.00 uur met aansluitend om 19.00 uur een viering in de Vredeskerk, Magnoliastraat, Steenbergen
  • Donderdag 14 oktober: 2e bijeenkomst van 17.00-20.00 uur voor alle vormelingen in de H. Gummaruskerk in Steenbergen.
  • Vrijdag 28 januari: vormselviering in de H. Quirinuskerk in Halsteren. De viering begint om 19.00 uur.

Alle andere data staan in de google agenda op de website van de St. Christoffelparochie:
https://sint-christoffel.nl/vormsel onder het kopje ‘vormsel’.

Hier kun je ook het inschrijfformulier vinden en digitaal versturen en een flyer met verdere informatie.VormselGrote Rommelmarkt in Halsteren

Onder auspiciën van de Stichting behoud de St.Quirinuskerk wordt, na absentie van één seizoen als gevolg van de Coronapandemie, op zaterdag 18 september a.s. wederom een grote ROMMELMARKT gehouden in de H. Quirinuskerk te Halsteren. Met een billboard op het kerkplein wordt het evenement aangekondigd, zodat passanten aan het aanstaande ‘event’ worden herinnerd. Helaas dit jaar alleen de rommelmarkt, omdat de gebruikelijke koppeling met de Braderie geen doorgang kan vinden.

bord snuffelmarkt 2021Het is van als vanouds meer dan de moeite waard die dag een bezoekje te brengen. Een groot en divers aanbod van oude maar zeer bruikbare spullen, soms wat nostalgisch of wel uit grootmoederstijd, maar zeker ook andere meer moderne hebbedingetjes. Overbodig te zeggen, maar alle geldende voorzorgsmaatregelen tegen het risico van verspreiding van Corona worden strikt in acht genomen, wat ook van de bezoeker wordt verwacht.

De opbrengst van deze markt komt geheel ten goede aan de kerk in de vorm van het uitvoeren van onderhoudswerkzaamheden en diverse aanschaffingen ten behoeve van de kerkelijke diensten.
Een recent voorbeeld is de bekostiging van alle apparatuur voor de zogenoemde livestreamuitzendingen vanuit de kerk bij erediensten en uitvaarten. Ook de kosten van een reparatie aan en bij het grote orgel worden door de stichting gesponsord.

Vele vrijwilligers staan weer klaar te helpen bij de opbouw of tijdens de openstelling. Wilt u zelf ook een steentje bijdragen en de handen uit de mouwen steken meld u zich bij mevrouw Corry Hoetelmans of Adrie Rockx, adressen en telefoongegevens bij de redactie bekend.
Nogmaals, iedereen is die dag van harte welkom. Het belooft een fijne dag te worden.
U bent welkom tussen 09.00 en 15.00 uur.

Het bestuur van de Stichting Behoud de St. Quirinuskerk.

 Online Alphacursus

Ofschoon we met een kleine groep weer bij elkaar kunnen en mogen komen in onze kerken, willen we in dit najaar vanaf donderdag 23 september opnieuw een online Alphacursus aanbieden. Voor veel mensen heeft online iets aantrekkelijks . Je kunt thuis blijven, en soms voel je je via Zoom nog vrijer om over je ervaringen en je geloof te spreken met andere deelnemers aan de cursus dan wanneer je samenkomt in een zaal.

De Alphacursus is oorspronkelijk opgezet voor mensen die vrijwel niets weten over het christelijke geloof. Maar ook als je al wel vertrouwd bent met het geloof en enigszins betrokken bij de kerk, dan kan deze cursus je toch helpen om je geloof te verdiepen. Je leert van elkaar en ook van de videofilmpjes die het eerste deel van de avond getoond worden.Alphacursus

Onderwerpen die aan de orde komen zijn bijvoorbeeld: “is er meer, waarom stierf Jezus, hoe kun je geloven, waarom zou je bidden?”

De startbijeenkomst is op donderdag 23 september van 20.00 uur tot 21.30 uur. Daarna nog negen donderdagavonden.

De deelname aan Alpha is vrijblijvend en men kan op elk moment stoppen.
Als u belangstelling hebt kunt u zich melden via het secretariaat van de Sint AnnaparochieSint Franciscusdag 2021 Bergen op Zoom

Het Sint Franciscuscentrum, het vormingscentrum van Bisdom Breda, organiseert op zaterdag 16 oktober 2021 de jaarlijkse Sint Franciscusdag. Het thema van de dag luidt: Musical en de Missionaire Kerk. KISI - God’s singing kids voert de musical "Spector, het beste zit van binnen" op in de Gertrudiskerk te Bergen op Zoom.
Aanvang, naar keuze, om 10.00 uur, een workshop voor deelnemende kinderen / tieners en om 14.00 uur voor de toeschouwers van de musical en deelnemers aan de nabespreking.

Voor wie?
De bijeenkomst is bestemd voor twee en zelfs drie doelgroepen: kinderen/ tieners, gezinnen met kinderen, en pastorale beroepskrachten en (kern)vrijwilligers;

Waar en wanneer?
De dag is op zaterdag 16 oktober 2021, de aanvang is 10.00 uur voor kinderen die willen deelnemen aan de workshop en 14.00 uur begint de gezamenlijke musicalvoorstelling en vindt plaats in de Gertrudiskerk die ligt aan de Grote Markt van Bergen op Zoom. De ingang bevindt zich aan de Kerkstraat. We zijn te gast bij de Lievevrouwparochie in Bergen op Zoom.

Inschrijven en kosten
U kunt zich aanmelden door het invullen van het inschrijfformulier op deze pagina. Vermeld erbij of uw kind wil deelnemen aan de workshop in de ochtend. We houden rekening met de dan geldende coronamaatregelen, mogelijk is dat beperkend t.a.v. het aantal beschikbare plaatsen. U krijgt hierover t.z.t. bericht. De voorstelling wordt u aangeboden door het Sint Franciscuscentrum in samenwerking met de Lievevrouwparochie Bergen op Zoom. Een vrijwillige bijdrage is welkom.

Meer informatie Sint Franciscusdag       Sint FranciscusdagSam’s kledingactie zaterdag 23 oktober

Ieder voorjaar en najaar organiseert Sam’s Kledingactie voor Mensen in Nood een aantal speciale landelijke actiedagen, om zo extra veel kleding op te kunnen halen voor het goede doel. Deze keer is gekozen voor hulp aan schoolkinderen en hun ouders in Oeganda zodat zij, wanneer Corona voorbij is, weer terug naar school kunnen.

Op zaterdag 23 oktober a.s. kunt u bij de kerken, van de Sint Christoffelparochie, kleding en schoenen - die u niet meer draagt, maar waar iemand anders misschien nog wel blij van wordt - in gesloten plastic zakken inleveren.
Houd vanaf nu dus alvast uw kleding en schoenen apart!
Kapotte en vuile kleding, speelgoed en knuffels, handdoeken, kussens en dekbedden mogen helaas niet aangenomen worden.Belgisch bezoek in Tholen

TholenZaterdag 21 augustus jl., was er een grote groep Vlamingen die een wandeling door Tholen maakten met een gids.

Zij hebben ook een bezoek gebracht aan de OLV Hemelvaartkerk in Tholen.
Zij hebben daar een rondleiding en informatie gekregen. 
onderrand
Powered by AcyMailing