mediavieringPastorHanDe zendtijd van de Rooms-Katholieke Kerk verzorgt al sinds 1 januari 2010 iedere zondag op NPO2 (toen nog Nederland 2) een Eucharistieviering vanuit het land. Ieder bisdom komt hierbij zeven keer per jaar aan bod en iedere bisschop gaat één keer per jaar in een Eucharistieviering op televisie voor. Daarmee wil RKK de verscheidenheid en vitaliteit van de katholieke Kerk in Nederland laten zien en prominent aanwezig zijn op de zondag-ochtend.
In 2018 vinden de mediavieringen in het bisdom Breda plaats vanuit de basiliek van de H. Johannes de Doper in Oosterhout. Op 14 januari jl. vond in die basiliek de eerste mediaviering plaats. Celebrant was onze vroegere pastoor Han Akkermans, nu pastoor van de H. Catharinaparochie aldaar. De Eucharistieviering werd voorafgegaan door een geloofsgesprek met Han Akkermans.


Zoals u weet heeft hij al de nodige ervaring met mediavieringen, want toen hij nog pastoor bij ons in Halsteren was, was hij de vaste celebrant van deze vieringen vanuit ons bisdom. Daarvoor werkte hij enkele malen per jaar als gastvoorganger mee aan de mediavieringen die toen uitgezonden werden vanuit de Sint Nicolaasbasiliek van IJsselstein.