Welkom op de internetsite van de Sint Christoffelparochie
Sint Christoffelparochie

Sam’s Kledingactie helpt Jemen.2019 Sams

De inzamelingsactie van Sam's Kledingactie voor Mensen in Nood vindt dit najaar weer plaats op:

Datum:  zaterdag 2 november
Locatie: bij R.K. kerken van Halsteren, Lepelstraat en Oud-Vossemeer
Tijd:       tussen 9.00 en 12.00 uur (in Halsteren van 10.00 uur tot 12.00 uur)

Najaarsactie Sam’s Kledingactie bestemd voor Jemen
Ieder voorjaar en najaar organiseert Sam’s Kledingactie een aantal speciale landelijke actiedagen, om zo extra veel kleding op te kunnen halen voor het goede doel.Deze keer is er gekozen voorhumaniataire hulp aan Jemen.

Grootste humanitaire ramp
Sinds het begin van het conflict in 2015 in Jemen blijft de humanitaire crisis verergeren. Jemenis worden geconfronteerd met meerdere crises, waaronder gewapende conflicten, migratie, hongersnood en uitbraken van ziekten. Dit heeft geleid tot de grootste humanitaire ramp in de wereld. Ongeveer 80% van de bevolking -24,1 miljoen mensen -heeft behoefte aan humanitaire hulp, waaronder 14,3 miljoen mensen die in levensgevaar zijn. Sinds juni 2018 is dit aantal mensen gestegen met drie miljoen. Kwetsbare bevolkingsgroepen in 230 van de 333 districten zijn blootgesteld aan hongersnood. Hier is noodhulp nodig om een grote dreigende catastrofe te voorkomen.

Levensreddende noodhulp
Cordaid biedt de meest kwetsbare mensen, zoalskinderen zonder ouders, of kinderen met alleen hun moeder, opa’s en oma’s met kleinkinderen en gezinnen met gehandicapte gezinsleden levensreddende noodhulp.Voor hen dreigt de hongerdood het eerst. Momenteel zorgt Cordaid samen met de lokale Yemini-partnerorganisatie Yamaan voor de distributie van dekens en kleding voor de winterperiode en delen we hygiënepakkettenuit met daarin zeep, wasmiddel en damesverband. Zo worden ziektes zoals cholera beperkt. Tevens bieden ze deze kwetsbare mensen voedselbonnenen geld voor onderdak.

https://www.samskledingactie.nl/inzamelbeleid

deze site is ontwikkeld door Mighty Webdesign
Disclaimer