christoffhome1

De volgende bijeenkomsten gaan niet door door het Coronavirus:stay at home 4956906 640Afbeelding van Vektor Kunst iXimus via Pixabay

GEEN BEDEVAART ROOSENDAAL-KEVELAER IN 2020

Na lang aarzelen en pijn in het hart heeft het bestuur besloten de bedevaart vanuit Roosendaal e.o. naar Kevelaer dit jaar niet door te laten gaan. Zowel de besluiten van de Nederlandse regering over het verbod op evenementen tot 1 september als de uitspraken van bondskanselier Merkel maken het bijna onmogelijk een bedevaart te organiseren.

Bij de bedevaart horen een intochtprocessie, een bijeenkomst bij de Genadekapel en vieringen in de basiliek en andere ruimten. Dat wordt erg moeilijk als we ons moeten houden aan 1,5 meter afstand (in Duitsland 2 meter). Daarnaast worden bij vieringen in de kerk strenge eisen gesteld: kerkgangers moeten zich tevoren aanmelden om de onderlinge afstanden en het maximale aantal deelnemers te kunnen handhaven. Onlangs zijn ook nog mond-neuskapjes verplicht gesteld.
Onze bedevaartgangers zijn bijna allemaal ouderen: het zijn de mensen die het meest kwetsbaar zijn voor het coronavirus. Bovendien: hoe kun je een betaalbare busreis organiseren als de mensen 1,5 meter uit elkaar moeten zitten? Daarom heeft het bestuur besloten de bedevaart van 2020 niet door te laten gaan. We gaan ervan uit dat er volgend jaar een vaccin beschikbaar is en we veilig samen kunnen reizen en processies en vieringen kunnen organiseren.
Laten we nu in Nederland maar een kaarsje aansteken en volgend jaar weer met volle bussen naar Kevelaer gaan. Wij rekenen op u.

Bestuur Bedevaart Roosendaal e.o. – Kevelaer.
Kees van den Eijnden; Ad Rens

Annulering bedevaarten Beauraing
Het bestuur van Comité Pro Maria, bisdom Breda, heeft helaas de moeilijke beslissing moeten nemen om de bedevaarten naar Maria met het Gouden Hart in Beauraing te annuleren vanwege alle ontwikkelingen rondom het corona-virus.
Momenteel zit België op slot en het is onzeker wanneer de grenzen weer open gaan. Het heiligdom in Beauraing is nu ook gesloten. Daarom hebben we helaas allebei de bedevaarten, zowel in juni als in september, moeten annuleren.
Het spijt ons allemaal heel erg dat we een jarenlange traditie noodgedwongen moeten onderbreken.
We hopen dat u begrip heeft voor ons besluit en dat we volgend jaar met een extra grote groep pelgrims op bedevaart mogen gaan naar dat mooie, ingetogen Mariaoord in de Belgische Ardennen. Maria blijft op u wachten!

Voor verdere vragen of informatie zie www.bedevaartbeauraing.nl

Rommelmarkt

De rommelmarkt van de Quirinuskerk georganiseerd door de SBQ gaat niet door op zaterdag 9 mei.

Geen Antoniusnoveen in Lepelstraat.
Lieve mensen,
we leven in een onzekere tijd op dit moment in verband met. het coronavirus. Ook wij als werkgroep van de Antoniusnoveen. Er zijn strengere maatregelen gekomen, waardoor we de kerk nog langer moeten sluiten en daardoor genoodzaakt zijn om de noveen dit jaar niet door te laten gaan. Dit vinden wij heel erg jammer, maar gezien de huidige richtlijnen, ons opgelegd door de overheid, kunnen we niet anders.
Werkgroep Antoniusnoveen

Sam's kledingactie afgelast!

De halfjaarlijkse kledinginzameling in Halsteren en Lepelstraat, die dit voorjaar gepland stond voor zaterdag 25  april aanstaande, gaat vanwege de problemen rond het coronavirus niet door. Heel jammer, maar helaas niets aan te doen.

We hopen van harte dat we u in het najaar weer van dienst kunnen zijn met onze inzameling en ook op u mogen rekenen.

Organisatie Sam’s kledingactie St. Martinuskerk en H. Quirinuskerk.

corona 4930225 640

Communievieringen

De communievieringen gaan NIET door in het voorjaar door Corona. De vieringen zijn verplaatst naar het najaar. Meer informatie over de voorbereidingen en de nieuwe data kunt u hier vinden.