christoffhome1

2021 NoveenDe eerstebijeenkomst met de werkgroep was begin maart.
Wat gaan we doen. Gaan we een Noveen organiseren, zo ja , hoe dan? Dertig personen maximaal, voor iedere viering aanmelden. Geen koor, hooguit vier koorleden mogen de viering opluisteren. Er mag niet mee gezongen worden door de kerkgangers.

Het is nog koud, er mag geen kachel aan.
Het is moeilijk, maar we gaan er voor. Als we het dit jaar weer niet door laten gaan zijn we het kwijt. Wij zijn enthousiast en suggesties worden aangedragen.
We openen de kerk op alle noveendinsdagen van 10.00 tot 16.00 uur. En twee vieringen, één in de middag om 14,30 uur en een ‘s avonds zoals gewoonlijk om 19.00 uur.

2021 Brood en bierWe laten Antoniusbrood bakken bij bakker Groffen, met meel van de Antoniusmolen, om te verkopen en bestellen Antoniusbier. De voorbereiding loopt!
Dinsdag 13 april eerste noveendinsdag. De middagviering met 30 bezoekers en ook ‘s avonds is het vol.
We zijn heel tevredenen de mensen zijn blij. Vinden het fijn dat er weer een Noveen plaats vindt.
Iedere dinsdag komen er voldoende mensen in de vieringen zowel in de middag als in de avondviering waar steeds een andere voorganger voorgaat in de Eucharistie. En ook door de dag heen komen er mensen een kaarsje aansteken.

Het is er weer….. Negen dinsdagen samen komen, intenties opschrijven, kaarsjes branden en samen bidden.
Het gaat snel. We zijn alweer aan de slotvieringen toe. Op zaterdag 12 juni was er een hele mooie viering met als voorganger vicaris Paul Verbeek en het Antonius koor.

Zondag 13 juni de feestdag van Antonius. Pastoor Hans de Kort gaat voor en de vier zussen van den Enden zorgen voor de muzikale begeleiding.

Sfeervolle viering en voor het eerst mogen er weer 75 bezoekers in de kerk.
Daarna een gezellig samenzijn in de tuin met een bakje koffie en een drankje.
Het was een gezellige afsluiting van deze noveen in corona tijd.

Volgend jaar weer als vanouds. Wij gaan er voor!

Werkgroep Antonius Noveen Lepelstraat.

2021 Noveen 2