christoffhome1

Beste medeparochianen,

Vlak na de bekendmaking van het vertrek van pastor Sebastian (zie het kanselbericht op onze website) schrijf ik dit artikel. Ook voor ons parochiebestuur en voor Lenie Robijn en voor mij, als pastoraal team, was het een verrassing dat pastor Sebastian een nieuwe functie als geestelijk verzorger in verpleeghuizen in Bladel en omstreken heeft aanvaard. We wisten wel dat hij zich als priester vooral aangetrokken voelde tot het individuele pastoraat in een wat meer overzichtelijke omgeving, waar mensen beter persoonlijk te benaderen zijn dan in twee grote parochies.

We zullen hem als parochianen en team gaan missen. Voorlopig blijft hij in de weekends nog voorgaan in vieringen. We zullen over een tijd als parochianen de kans krijgen om persoonlijk van hem afscheid te nemen.

Door het vertrek van pastor Sebastian zullen we met de onmisbare hulp van pater Bertus van Schaik wat meer woord- en communievieringen gaan krijgen in onze parochies met als voorgangers onder andere pastoraal werkster Lenie Robijn, Corrie Hamers (oud geestelijk verzorgster), maar ook met daartoe gevormde parochianen. Elke week zullen we op twee vaste plaatsen en tijden in onze parochies een eucharistieviering kunnen meemaken, namelijk om 17.00 uur in de Gummarus en om 09.30 uur in de H. Quirinuskerk in Halsteren.
De communicanten uit onze parochie zullen in de kerk van Lepelstraat speciale vieringen krijgen en catechese. Ook de vormelingen krijgen een eigen voorbereiding samen met de vormelingen van de St. Annaparochie.

Deze maand start een gebedscursus van 8 avonden of middagen rond het Onze Vader (aanmelding bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. ) evenals een online Alphacursus die voor iedereen bedoeld is maar waarvoor speciaal de ouders van de vormelingen en de communicanten van het afgelopen jaar een uitnodiging ontvangen.

Zo proberen we samen met u als parochianen en vrijwilligers onze geloofsgemeenschappen in stand te houden en, waar mogelijk, te laten groeien. De hulp hierbij van God is onontbeerlijk. Voor velen van ons is het geloof in God en in Christus een grote kracht en rijkdom waarin we ook anderen willen laten delen. Met uw hulp en gebed blijven we ons inzetten voor een levendige geloofsgemeenschap, rond onze vier kerken .

namens het pastoraal team

pastoor Hans de Kort