Welkom op de internetsite van de Sint Christoffelparochie
Egidiusavond

Op donderdagavond 19 oktober is er in de Quirinuskerk een voorlichtingsavond over de Gemeenschap van Sant'Egidio. De lezing begint om 19.30 uur. De kerk is open vanaf 19.00 uur.

De Gemeenschap van Sant’Egidio is een christelijke lekengemeenschap, die zich vanuit het Evangelie inzet voor de armsten in de samenleving . Ze nemen ook initiatieven rond de interreligieuze dialoog en zitten geregeld aan de onderhandelingstafel voor het herstel van vrede in conflictgebieden. De Gemeenschap is in meer dan 70 landen actief en telt ongeveer 60.000 leden.

Dirk Van der Goten (1966) is medeoprichter en drijvende kracht van de Sant’Egidio- gemeenschap in Antwerpen. Hij is ook betrokken bij de Franciscustafel in Amsterdam, een vergelijkbaar project. Dirk Van der Goten is tevens auteur, onder andere van "Het boek Bob" en "Deadline 40". Hij werkt als vrijwilliger in het restaurant voor daklozen, Kamiano, en in de gevangenis van Antwerpen. Hij geeft les aan het Heilig Grafinstituut in Turnhout.

Hij komt ons vertellen over zijn ervaringen en werk in de Sint - Egidiusgemeenschap onder het thema “Spiritualiteit van de wederkerigheid”.
De avond wordt opgeluisterd met mooie liederen ten gehore gebracht door het mannenkoor Fortissimo uit Bergen op Zoom.

 


deze site is ontwikkeld door Mighty Webdesign
Disclaimer