Welkom op de internetsite van de Sint Christoffelparochie
Lopend Vuurtje

20171007 095736Zaterdag 7 oktober zijn 4 vormelingen, een ouder en een werkgroeplid naar het Lopend Vuurtje gegaan. Het Lopend Vuurtje wordt ieder jaar georganiseerd door het Bisdom Breda in Bergen op Zoom voor alle vormelingen in het bisdom. De hele dag waren alle vormheren aanwezig: onze bisschop, maar ook bijvoorbeeld oud-deken de Rooy, die dit jaar onze vormelingen gaat vormen. We hebben al met hem kennis gemaakt.20171007 144620

De dag begon met een viering in de Lourdeskerk onder leiding van vijf heren: alle vormheren en de bisschop. Met vrolijke liedjes werd er meegezongen en meegevierd. Hierna vertrokken de en de ouders naar het buurthuis. De ouders kregen workshops. De vormelingen gingen in optocht met per parochie een vlag naar het Juvenaat.

In het Juvenaat kregen de vormelingen een parcours met spellen waarbij ze letters konden sparen. De letters vormden een spreuk over de Heilige Geest. De spelletjes waren soms kennismakingen met bijvoorbeeld de bisschop of een andere priester, maar ook een kennismaking met Maria. Andere spelletjes waren actiever zoals koekhappen. Overal werd iets geleerd over de Heilige Geest, het geloof en het vormsel. Zo hoorden de vormelingen dat het oude testament bestaat uit 48 boeken!
Daarna was er een "meet and greet" met de bisschop waarbij hij antwoordde opvragen van de aanwezige vormelingen, bijvoorbeeld wanneer hij geroepen werd en wat hij vroeger wilde worden (boer!). Heel spontaan en heel gezellig.


Na nog een Ren je Rot spel waarbij de kennis van het spellenparcours van pas kwam, gingen we weer terug naar de Lourdeskerk. Hier werden de vormelingen en de aanwezige volwassenen allemaal persoonlijk gezegend door de bisschop, vicaris Verbeek en vicaris Wiertz.
De kinderen kregen als aandenken een olielampje mee, om af en toe aan te steken en een moment met God te praten.

Zoals gewoonlijk weer een heel fijne dag met plezier en heel veel afwisseling. De vormelingen hebben elkaar nu voor het eerst echt leren kennen en zijn al echt een groepje. Het wordt vast een fijne voorbereidingstijd.

Monique Windmeijer

Een uitgebreide fotogallerij kun je hier vinden

 

deze site is ontwikkeld door Mighty Webdesign
Disclaimer