Welkom op de internetsite van de Sint Christoffelparochie
Nieuwsbrief

startZondag 6 oktober vieren we het begin van het nieuwe werkjaar. Er is dan een feestelijke viering waarin het pastoraal team zal voorgaan. Het is tevens een familieviering, waarbij de communicanten voor het eerst in de kerk welkom worden geheten. Het zou fijn zijn als er een grote groep parochianen aanwezig kan zijn om met ons deze start van het nieuwe jaar vorm te geven. In de andere kernen is er in dat weekend geen viering.

De viering is in Halsteren in de Quirinuskerk om 9.30 uur.

Bruidsparen en jonggehuwdendag: Geloof in je huwelijk!Voorkant.flyer.jonggehuwden.16.11.19

Je bent je aan het voorbereiden op je huwelijk of bent net een paar jaar getrouwd. Graag nodigen we je uit voor deze feestelijke middag met inhoud op zaterdag 16 november 2019. Meer informatie vindt u hier.

Het programma van de middag ziet er als volgt uit:

13.00 We beginnen met een uitgebreide lunch
13.45 Inleiding door Frank en Frederike
14.30 Met z'n tweeën in gesprek met een kop koffie en wat lekkers
15.30 Moment in de kerk om alles bij God te brengen.
16.00 Drankje

Kosten: 10 euro per stel, eventuele kinderen gratis. Dit is inclusief lunch en versnaperingen. Er wordt een collectemandje neergezet hiervoor. Opgeven kan via: of door het formulier rechts op deze pagina in te vullen. Er is een crèche, wel graag vooraf laten weten dat je je kindje meeneemt.

In het weekend van 14 en 15 september zijn meer dan vierduizend prachtige monumenten in heel Nederland gratis toegankelijk voor iedereen. Ook de Quirinuskerk in Halsteren is die dagen van 13.00 tot 16.30 uur opengesteld. Gidsen zijn beide dagen aanwezig om belangstellenden rond te leiden en op zaterdagmiddag treedt van 14.30 tot 15.30 uur een Vioolensemble op.

 

https://bergen-op-zoom.nieuws.nl/halsteren/14544/kunsten-in-de-monumenten-2019-monumenten-in-halsteren/

koffieIedere donderdag is er om 09:00 uur een viering in de dagkapel (annex vergaderzaal) in Halsteren.

De eerste donderdag van de maand krijgt iedereen de gelegenheid om na deze viering gezamenlijk  een kopje koffie te drinken en even bij te praten met elkaar en wellicht de dienstdoende pastoor (als deze geen andere afspraken heeft).

2019 schilderwerk QuirinusDe Stichting Behoud Quirinuskerk heeft het voornemen om in de maand November de witte muren aan de binnenzijde van onze kerk te laten schilderen.
Daar waar men met de ladder bij kan, is het verfwerk al gebeurd.
De hogere delen die niet met een normale ladder bereikt kunnen worden, worden nu geschilderd met uitzondering van de pilaren.
Daar waar nodig wordt in de Vieringtoren voor het schilderwerk het pleisterwerk hersteld voordat er wordt geschilderd.
Zo zal onze kerk er ook van binnen weer netjes uit zien.

Als u wilt bijdragen aan de SBQ, dan bent u van harte welkom. U kan uw gift overmaken naar NL26 RABO 0118832735 onder vermelding van SBQ Halsteren.

2019 peutervieringNamens de Sint Anna- en Sint Christoffelparochie nodigen wij u uit voor de peuter- kleuterviering op zondag 29 september om 11.00 uur in de Vredeskerk te Steenbergen.
Het verhaal van de viering is: “De ark van Noach”.
Tijdens de Kerk op Schoot-viering staat het verhaal van de Ark van Noach centraal. Het Bijbelverhaal wordt in scènes verdeeld: een paar zinnen tekst, een toepasselijk liedje (op een bekende peutermelodie) en een ‘belevingselement’, waarbij we afwisselend verschillende zintuigen aanspreken.

We steken de familiekaars aan, beginnen en eindigen met een gebedje, luisteren naar een verhaal en zingen samen. Iedereen is welkom bij deze laagdrempelige viering, kinderen van 0-6 jaar met hun (groot)ouders, broers en zussen, of ze nu actief betrokken zijn bij de kerkelijke gemeente of niet. Daarnaast is er na afloop van de viering ruimte voor ontmoeting tussen de ouders met koffie/thee/limonade en iets lekkers. Voor de kinderen is er na de viering nog een knutselactiviteit passend bij het thema.
Graag aanmelden voor deze viering i.v.m. de organisatie, maar ook zonder aanmelding bent u welkom. Als u iemand kent die deze viering ook wel leuk zal vinden, mail de uitnodiging dan gerust door. De kinderen mogen zelf een speelgoeddier voor bij de ark meebrengen. We zien u graag op Zondag 29 september om 11.00 uur.

2019 gemengd koor 3Het gemengd koor Samen Sterk Lepelstraat viert in november a.s. haar 40-jarig jubileum. Sinds 1979 verzorgt het diverse diensten in de Sint-Antonius van Paduakerk te Lepelstraat en omgeving en is daarnaast actief bij verschillende speciale gelegenheden .
Ter gelegenheid van dit jubileum organiseert het koor nu een concertmiddag met deelnemende koren uit Nieuw-Vossemeer , Tholen en Saxofoonensemble Saxofobie op zondag 3 november a.s. in voornoemde kerk te Lepelstraat.
Aanvang 14.30 uur. Inloop vanaf 14.00
De toegang is gratis. Tijdens de pauze en na het slotakkoord is er gelegenheid voor een lekker drankje en hapje.
Deze gevarieerde concertmiddag belooft een gezellige middag te worden met veel luister- en kijkgenot.
Iedereen is van harte welkom op het jubileumconcert.

deze site is ontwikkeld door Mighty Webdesign
Disclaimer