Welkom op de internetsite van de Sint Christoffelparochie
Paasbrief pastoor Hans de Kort

cross 4386141 640 Afbeelding van Roy Harryman via PixabayBeste medeparochianen

In de natuur zien we nu in de lente volop leven. Veel groeit en bloeit. Het licht van de zon wordt steeds sterker.
Maar tussen ons mensen is er eerder afstand, soms ziekte, duisternis. Het coronavirus heeft heel onze wereld in de greep. Toch mogen we gelukkig ook licht zien. In mensen die zich voor de ander inzetten, in de gezondheidszorg op de eerste plaats, maar ook op veel andere plaatsen. Mensen houden elkaar vast en hebben soms veel voor elkaar over.
Dat is toch al iets van het licht van Pasen dat we als kerk gaan vieren.

We kunnen dit jaar heel de paastijd niet samenkomen in onze kerken, maar we zijn wel dankbaar voor de mogelijkheid om ons met elkaar en met God als parochies al vierend en biddend verbonden te voelen via uitzendingen van de lokale omroep Steenbergen. Daarnaast hebben we als parochianen gelukkig ook op andere wijzen vormen van verbondenheid met elkaar.
In de natuur wint het licht het nu steeds meer van de duisternis. Het licht van het leven en van de vergeving wint het in de bovennatuur van de duisternis van zonde en dood door de verrijzenis van Christus. We hopen en bidden dat u juist ook in deze tijd kracht vindt in het geloof in dit paasmysterie en dat u naar dit geloof wilt proberen te leven.

Namens de parochiebesturen en de collega’s Lenie, Sebastian en pater Bertus wensen we u een zalig Pasen toe.
pastoor Hans de Kort

 

deze site is ontwikkeld door Mighty Webdesign
Disclaimer