Welkom op de internetsite van de Sint Christoffelparochie
Nieuwsbrief

pastoor Hans bij Maria
Pastoor Hans de Kort is nu al ruim een half jaar werkzaam binnen onze parochie. Een mooi moment om nader kennis te maken met onze pastoor.

De makers van de nieuwsbrief, Elza de Krom en Monique Windmeijer, nodigden daartoe de pastoor uit.
Het werd een goed gesprek met soms verrassende inzichten.
In dit interview leest u wat over de mens achter de pastoor, over de goede kanten van de kernen in onze parochie. Zo roemt de pastoor de Antoniusnoveen, de initaitieven uit Tholen voor het behoud van het kerkgebouw, de familiecatechese. De pastoor voorziet geen verdere samensmelting van de parochies. En pastoor Hans denkt dat kerksluiting geen oplossing is voor (financiële) problemen. De toekomst van de kerk zal vooral moeten liggen in kerkbehoud en in kerkvernieuwing, Renew. Vol enthousiasme vertelt pastoor Hans over ideeën uit deze van oorsprong Amerikaanse beweging. Het interview eindigt met een aanbeveling voor ons: dat we actief blijven en ons verbonden weten in onze parochiekernen. Gemeenschappen zijn betekent meer dan alleen vieringen bijwonen. Je werkt samen en ontmoet elkaar in geloof, net zoals de eerste Christenen dat deden. Daar draait het om.

Meer lezen?
Het hele interview is te lezen door hieronder op de "lees meer" te klikken!

allerzielen 2018

Het is weer herfst en Allerzielen
wij leggen bloemen over grijze zerken
voor zij die ons met veel pijn ontvielen
en nu eeuwig rusten onder hoge berken.

Tussen engelenkopjes en gedachtenissen
lezen wij namen die met ons zijn verwant

en doorheen de stille tranen die wij wissen
geven wij de roos van liefde uit onze hand.

Herinneringen komen sterk tot leven
soms van heel ver of nog van dichtbij
dankbaar om wat zij ons hebben gegeven
blijven ze innig verder leven aan onze zij.

In kaarsjes die voor hun herdenking branden
zoeken wij bij U om troost, steun en licht
goede Vader, hun naam staat in uw handen
geef aan hun dood een nieuw gezicht!

Greta Casier

Tijdens de familieviering van 7 oktober jl. zijn de werkboeken uitgedeeld aan de communicanten van 2019. Na de viering zijn de kinderen aan de slag gegaan met het eerste hoofdstuk van het project; ‘Blijf dit doen’. De eerste bijeenkomst had als thema ‘Naam’ en stond vooral in het teken van kennis maken met elkaar en luisteren naar het verhaal van: De Naam van God.

De tweede bijeenkomst vindt om 16.30 uur plaats in de Till te Lepelstraat.
De communicanten zijn welkom voorafgaand aan de familieviering op zaterdagavond 3 november om 19.00 uur. Na de gezamenlijke maaltijd sluiten de communicanten aan bij de viering.
Deze familieviering staat in het teken van Hubertus. Iedereen is hierbij van harte welkom.     

Na de viering wordt er weer koffie, thee en limonade geschonken.

1e familieviering

kerkproeverij 2018Zaterdagavond 15 september stond kerkproeverij centraal in de kerk van Lepelstraat.

De parochiekern wilde zich dit jaar op jongeren richten en had daarom de band The Blue Nights uitgenodigd om deze viering muzikaal op te luisteren.

Jessy van Hooydonk zingt samen met haar zus Kathy in deze band en omdat Jessy in Lepelstraat woont was het voor haar een thuiswedstrijd. Omdat de band een heel breed repertoire heeft hoefde ze voor deze viering geen nieuwe nummers in te studeren. Nummers als ‘Sound of Silence’ en ‘If I needed you’ passen prima in deze viering ook het prachtig gezongen ‘Hallelujah’ bezorgde menig kerkbezoeker kippenvel.

Tijdens enkele liedjes kregen ze nog extra begeleiding van de jonge Layla van Ginderen, die prachtige muziek maakte op haar harp.

De kerkbezoekers waren erg enthousiast net als de voorganger pastor Sebastian. Na afloop kon er onder het genot van een kopje koffie worden nagepraat.

Deze viering is beslist voor herhaling vatbaar.

In zijn lezing blikt bisschop De Korte, bisschop van het bisdom Den Bosch, allereerst terug op het recente verleden.

Vervolgens schetst hij de situatie van de Kerk (met name RKK en PKN) in het huidige Nederland.
Ook staat hij stil bij de actuele uitdagingen. Bisschop De Korte pleit voor een uitnodigende en gastvrije Kerk die zowel missionair-diaconaal als missionair-evangeliserend de vleugels uitslaat. Na de lezing is er gelegenheid tot het stellen van vragen.

De werkgroep Vorming en Toerusting, die de lezing organiseert, nodigt in het bijzonder - en van harte! - ook leden van de Sint Christoffelparochie uit voor deze avond.

De toegang is gratis. Evenals het kopje koffie of thee dat u bij binnenkomst (vanaf 19.15 uur) wordt aangeboden. Bij de uitgang kan een vrijwillige bijdrage worden gegeven ter bestrijding van de onkosten.
Na afloop van de avond is er gelegenheid elkaar te ontmoeten. Er is dan ook tegen vergoeding wijn en frisdrank verkrijgbaar.

Datum   dinsdag 6 november
Tijd aanvang is om 19.30 uur
Plaats Martinuskerk aan de Dorpsstraat 20 te Halsteren

kunsten in de monumenten 1 2
De Gemeente Bergen op Zoom organiseerde 9 september jongstleden.de landelijke Open Monumentendag onder de noemer ”Kunsten in Monumenten”.

Verschillende kerken zetten hun deuren wagenwijd open voor bezoekers.

In de H. Antonius van Padua kerk te Lepelstraat waren ook diverse optredens van Harmonie “ Sint Antonius”,
Gemengd Koor ‘Samen Sterk’ en Saxofobie.

Het was ontzettend jammer dat er weinig publiek aanwezig was.
Dit gaf stichting Arsis wel de gelegenheid om een schitterend kunstwerk in de kerk te leggen en zo een extra dimensie gaf aan ‘Kunst(en) in een Monument’.

foto Kerala 1Terwijl wij in de laatste weken van onze zomervakantie nog steeds genoten van het prachtige zonnige weer en blij waren dat er heel af en toe wat regen viel, werd de Indiase deelstaat Kerala geteisterd door overstromin-gen. De overstromingen werden veroorzaakt door de jaarlijkse moesson-regen, die dit jaar veel heviger lijkt te zijn dan andere jaren. Sinds 8 augustus heeft het er onafgebroken geregend.

Bij de overstromingen zijn al honderden mensen verdronken of meegesleurd door aardverschuivingen. Duizenden zijn dakloos geworden of op de vlucht geslagen. De marine en het leger voeren reddingsacties uit met helikopters en boten. Ook lokale vissers hebben hun boten ingezet om de mensen te redden die op de daken van hun huizen zitten. Er zijn ruim 1.500 kampen opgezet om ontheemden uit het rampgebied op te vangen. Ook in kerken en scholen kunnen mensen terecht. Het weg-, spoor- en luchtverkeer zijn zwaar verstoord.

Momenteel verblijft pastor Sebastian vanwege zijn vakantie in Kerala, het gebied waar hij geboren en getogen is. Maandag 20 augustus heeft hij in een e-mail aan pastoor De Kort laten weten dat hij en zijn familie het goed maken, ondanks de overstromingen. foto Kerala 2
Zij wonen naast een rivier die voor heel veel ellende heeft gezorgd en moesten hun huis verlaten. Drie dagen konden zij bij een neef verblijven, maar zijn intussen weer terug in hun woning. Gelukkig is er geen schade aan het huis, alhoewel de stroomvoor-ziening is uitgevallen.

Pastor Sebastian vertelt verder dat de mensen, die veel bezittingen hebben verloren, op zoek zijn naar onderdak en voedsel en dat er in de parochiekerk 1.000 mensen zijn opgevangen. Niemand heeft ooit zulke overstromingen meegemaakt. Maar het gaat weer de goede kant op.Sinds 19 augustue heeft het minder geregend. Het water zakt.

foto Kerala 3


deze site is ontwikkeld door Mighty Webdesign
Disclaimer