Welkom op de internetsite van de Sint Christoffelparochie
Kerststal bij de H. Quirinuskerk Halsteren.

opbouwen kerststal 2018 3
Traditiegetrouw zal in de aanstaande Kerstperiode het kerkplein voor de St. Quirinuskerk worden opgesierd met een fraaie kerststal.Een vaste groep enthousiaste vrijwilligers is verantwoordelijk voor de opbouw van deze kerststal, groot en levensecht. Levende have als een ezel en schapen.
Bijbelse figuren die letterlijk tot de verbeelding spreken met Maria en Jozef en het Kerstekind.
Een mooie plek om in het jachtige leven van elke dag even tot rust en bezinning te komen.

Ga even langs, doe het, je zult zien dat het helend werkt, los van sentiment of nostalgie.Het doet echter pijn te weten dat juist de historische regio waar met Kerstmis zo aan wordt gerefereerd nu wederom de plek is waar het onmenselijk leed dagelijks wordt geprojecteerd via alle media.
Laten we daar ook bij stil staan.opbouwen kerststal 2018 1

Een bezoekje aan het plein betekent ook blijk geven van waardering voor de mensen die zich elk jaar weer inzetten om Kerstmis ook op deze wijze te kunnen vieren. Vanaf zaterdag 15 december a.s. tot en met zondag 6 januari 2019 is daartoe alle gelegenheid. Dagelijkse openstelling van 09.00 uur tot 19.00 uur.
Ook in de kerk zelf staat Kerstmis vanzelfsprekend centraal en kan groot en klein genieten van de feestelijke en sfeervolle aankleding met een accent op de ‘ambachtelijke’ Kerstgroep. Vóór, tijdens en na de vieringen kunt u in de warmte van de kerk even in alle rust genieten van het beeldend schouwspel. Extra openingstijden: zaterdag 22 en zondag 23 december, woensdag 26, donderdag 27 en vrijdag 28, zaterdag 29 en zondag 30 december. Dagelijks van 14.00 uur tot 17.00 uur.

Nogmaals, u bent die dagen ‘binnen’ en ‘buiten’ van harte welkom.

 Namens de medewerkers van de Stichting Behoud Quirinuskerk:
een Zalig Kerstfeest en een Voorspoedig Nieuwjaar.
‘Dat deze vredeswens ooit iedereen mag bereiken, dat is ons aller wens’opbouwen kerststal 2018 2


deze site is ontwikkeld door Mighty Webdesign
Disclaimer