Kerken weer open
Onze kerken zijn weer open.
Voordat u een viering kunt bijwonen, moet u zich inschrijven via de website. Hier vindt u ook uitgebreide instructies hoe u kunt reserveren en waar u eventueel hulp kunt vinden..

Zie hier voor de protocollen gepubliceerd door bisschoppen met meer details over hoe de vieringen gaan plaatsvinden. Er zijn ook antwoorden op vragen gepubliceerd, dus u hier vindt.
Belangrijkste onderdelen van de protocollen:

  • parochianen die niet uit een huishouden komen, houden 1,5 m afstand van elkaar
  • er wordt niet gezongen tijdens de vieringen door de parochianen
  • looproutes door de kerk
  • desinfectie van de handen bij binnenkomst
  • mondkapje bij binnenkomst en verplaatsingen binnen de kerk (bijvoorbeeld tijdens het te communie gaan)
  • bij de communie-uitreiking wordt een hoest-scherm gebruikt
  • de communie wordt alleen uitgereikt op de hand
  • wijwaterbakjes blijven leeg
  • collectemandjes worden niet doorgegeven maar er staat een collectemandje bij de uitgang van de kerk.

Wekelijkse eucharistieviering van ons pastorale team vanuit de Gummarus
Elke week wordt door ons pastorale team vanuit de Gummarus in Steenbergen op zaterdagavond om 17.00 uur de eucharistieviering (in besloten kring) gehouden. Deze eucharistieviering kunt live worden beluisterd via Slos Radio. Het radiokanaal van Slos is te vinden via de ether (107.4 FM), via internet (https://www.slos.nl/). Na 1 juli worden deze vieringen alleen per radio uitgezonden (dus zonder beeld).

Misintenties voor de wekelijkse eucharistieviering vanuit de Grummarus
Voor alle eucharistievieringen kunnen misintenties worden opgegeven via de secretariaten van onze geloofskernen. Het huidige tarief voor een intentie kan hier worden gevonden.
Let op: het parochiesecretariaat is in de periode van de coronacrisis alleen telefonisch te bereiken op donderdagochtend tussen 10.00 en 12.00 uur. U kunt uw misintentie ook in de brievenbus van het parochie-centrum doen of opgeven via de website www.sint-christoffel.nl

ReliVisie en Zuid WestTV
Via ZuidWest TV wordt tijdens de Coronacrisis wekelijks het programma ReliVisie verzorgd voor onder andere de gemeenten Bergen op Zoom. Pastor Fredi Hagedoorn en dominee Willem Vermeulen geven informatie over actuele ontwikkelingen in de kerk, de parochie en de gemeenten. En er worden kaarsjes aangestoken voor de intenties, die zijn aangemeld via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. De opnames vinden plaats in de verschillende kerken uit het verzorgingsgebied van Zuidwesttv. De uitzendingen (vrijdags met herhalingen in het weekend) zijn te volgen via Zuidwest TV (Ziggo kanaal 40) of via internet, waar ook oude uitzendingen kunnen worden teruggekeken.
Voor Pasen zijn via ZuidWest TV overigens vanuit de OLV Lourdeskerk in Bergen op Zoom de viering van Witte Donderdag, Goede Vrijdag en de Paaswake te volgen, alle uitzendingen beginnen om 19.00 uur.

Dagelijkse vieringen
KRO-NCRV verzorgt sinds woensdag 18 maart wekelijks van maandag tot en met zaterdag een live stream van de eucharistieviering en de dagsluiting vanuit Hilversum. Dit wordt online uitgezonden via de website en het facebookaccount van KRO-NCRV.nl/katholiek. Op deze manier wil de omroep mensen in deze tijden, waarin het coronavirus heerst, pastorale nabijheid bieden. https://www.rkkerk.nl/kro-ncrv-komt-in-tijden-van-corona-met-dagelijkse-live-stream-eucharistie-en-dagsluiting/#more-9427
De wekelijkse eucharistieviering op zondag is hier te vinden: https://www.kro-ncrv.nl/programmas/eucharistieviering.

RK Kerk.nl is hier te vinden.

logoNieuwsbrief bisdom en vicariaten
Het bisdom en de vicariaten van het bisdom brengen een nieuwsbrief uit. Aanmelden voor de nieuwsbrief van het bisdom kan via Digitale nieuwsbrief.

Collectegeld
Doordat er geen mandjes mogen worden doorgegeven tijdens de corona-crisis, kunt u de collectemandjes vinden bij de uitgang van de kerk. De collecte is bedoeld voor het onderhoud van het kerkgebouw en de pastorale zorg binnen de parochie. Om in deze tijd het kerkgebouw en de pastorale zorg overeind te houden is dit geld hard nodig. U kunt uw collectegeld natuurlijk overmaken naar de rekening van uw parochiekern.

Hoe vind je God Online
Er is een nieuw katholieke platform http://www.HoevindjeGod-online.nl
Het platform is bedoeld voor wie het geloof wil verkennen of beleven.
Het biedt verschillende cursussen en elke deelnemer krijgt een persoonlijke e-coach.

Headerkerk