Welkom op de internetsite van de Sint Christoffelparochie
Geloven tijdens Coronacrisis: Palmtakjes, Paasvieringen

Paasvieringen en wekelijkse eucharistieviering van ons pastorale team vanuit de Grummarus

Elke week wordt door ons pastorale team vanuit de Gummarus in Steenbergen op zaterdagavond om 17.00 uur de eucharistieviering (in besloten kring) gehouden. Deze eucharistieviering kunt u live zien SLOS-TV of via de site van de Sint Annaparochie, (direct link livestream). Ook kunt u hem terugzien via de site van de Sint Annaparochie.
SLOS is te ontvangen via Ziggo (TV: kanaal 41, radio: kanaap 916), maar ook via de website http://www.slos.nl/, . Het radiokanaal van Slos is te vinden via de ether (107.4 FM).

Tijdens de Goede Week rondom Pasen zijn er extra vieringen live te volgen.

Tijdens de Palmzondagviering in de Steenbergse kerk worden ook d e palmtakjes voor de parochiekernen van de Sint Christoffelparochie gewijd 
De Paaskaarsen en huispaaskaarsen van onze parochiekernen worden tijdens de Paaswake in de Grummarus gewijd.
De data en tijden van de Steenbergse vieringen zijn hieronder opgenomen:

Viering dag datum  tijd
Palmzondag zaterdag 4 april 17.00 uur
Witte Donderdag  donderdag  9 april 19.00 uur
Goede Vrijdag vrijdag 10 april  19.00 uur
Paaswake zaterdag 11 april 21.00 uur 

Voor alle eucharistievieringen kunnen misintenties worden opgegeven via de secretariaten van onze geloofskernen. Het huidige tarief voor een intentie kunt u hier vinden.

Palmtakjes kunnen in de diverse kerken worden opgehaald:

kerk dag datum afhalen tussen
Halsteren, H. Quirinuskerk zondag  5 april 11.00 en 12.00
 Lepelstraat, H. Antonius
van Paduakerk 
zondag 5 april  11.00 en 12.00
Tholen, OLV Hemelvaart maandag 17 april 11.00 en 12.00

In Tholen kunnen op tweede Paasdag naast de palmtakjes  bovendien de bestelde huispaaskaarsen worden opgehaald.
We vragen aan de bezoekers om daarbij de gevraagde 1,5 m afstand te houden tot andere kerkgangers en indien men verkouden is, niet te komen.

Paasbrief van Bisschop Liesen

Bisschop Liesen heeft een paasbrief opgesteld voor alle gelovigen in het bisdom in tijden van Corona.

De Paasbrief kun je hier vinden.

ReliVisie en Zuid WestTV

Via ZuidWest TV wordt tijdens de Coronacrisi wekelijks het programma ReliVisie verzorgd voor onder andere de gemeenten Bergen op Zoom. Pastor Fredi Hagedoorn en dominee Willem Vermeulen geven informatie over actuele ontwikkelingen in de kerk, de parochie en de gemeenten. En er worden kaarsjes aangestoken voor de intenties, die zijn aangemeld via . De opnames vinden plaats in de verschillende kerken uit het verzorgingsgebied van Zuidwesttv. De uitzendingen (vrijdags met herhalingen in het weekend) zijn te volgen via Zuidwest TV (Ziggo kanaal 40) of via internet, waar ook oude uitzendingen kunnen worden teruggekeken.
Voor Pasen zijn via ZuidWest TV overigens vanuit de OLV Lourdeskerk in Bergen op Zoom de viering van Witte Donderdag, Goede Vrijdag en de Paaswake te volgen, alle uitzendingen beginnen om 19.00 uur.

Dagelijkse vieringen

KRO-NCRV verzorgt sinds woensdag 18 maart van maandag tot en met zaterdag een live stream van de eucharistieviering en de dagsluiting vanuit Hilversum. Dit wordt online uitgezonden via de website en het facebookaccount van KRO-NCRV.nl/katholiek. Op deze manier wil de omroep mensen in deze tijden, waarin het coronavirus heerst, pastorale nabijheid bieden.

https://www.rkkerk.nl/kro-ncrv-komt-in-tijden-van-corona-met-dagelijkse-live-stream-eucharistie-en-dagsluiting/#more-9427

De wekelijkse eucharistieviering is hier te vinden: https://www.kro-ncrv.nl/programmas/eucharistieviering

Openstelling kerk Lepelstraat voor persoonlijk gebed
De komende weken willen we de deuren van de kerk een uurtje open zetten. Dit om iedereen, die daar prijs op stelt, de gelegenheid te geven voor een persoonlijk gebed, rust vinden, een kaarsje opsteken, de dingen even op een rij zetten...
De kerk zal vanaf zondag 29 maart iedere zondag en dinsdag open zijn tussen 11.00 en 12.00 uur.
Uiteraard houden we ons bij een bezoekje wel aan de geldende richtlijnen van het RIVM en onze overheid. We vragen aan de bezoekers om daarbij de gevraagde afstand te houden tot andere kerkgangers en indien men verkouden is, niet te komen maar thuis te bidden.
PKC Lepelstraat en de werkgroep Antoniusnoveen wenst u allen een goede gezondheid toe en veel sterkte in deze zware tijd.
Zondag 5 april, op palmpaaszondag, is er de gelegenheid om tussen 11.00 uur en 12.00 uur een palmtakje op te komen halen in de kerk van Lepelstraat. Na 5 april zijn ze ook beschikbaar in de kapel naast de kerk.

Nieuwsbrief bisdom en vicariaten

Het bisdom en de vicariaten van het bisdom brengen een nieuwsbrief uit. Aanmelden voor deze nieuwsbrief kan via Digitale nieuwsbrief. De versie van april vind u hier.

Biddend Verbonden: Een cirkel van gebed

In deze tijd van onzekerheid en angst wil de KRO-NCRV samen met de Nederlandse bisschoppen een krachtig signaal van hoop, troost en bemoediging geven aan de katholieke gelovigen in Nederland.Op 22 maart vormden zij met elkaar een cirkel van gebed op NPO 2, Facebook en de website KRO-NCRV.nl/katholiek. Iedereen kon vanaf 12.00 uur via het internet op ieder uur meebidden met het gebed van een bisschop vanuit zijn eigen bisdom. Online werd de gebedscirkel gestart met bisschop Van den Hout vanuit het bisdom Groningen-Leeuwarden. U kunt alle gebeden terugkijken via https://www.kro-ncrv.nl/katholiek/nieuws/biddend-verbonden.
De informatie specifiek voor het bisdom Breda vindt u hier:  https://www.bisdomvanbreda.nl/nieuws/we-vormen-een-keten-van-mensen-die-verbonden-zijn-met-christus/

deze site is ontwikkeld door Mighty Webdesign
Disclaimer