80 jaarGraag willen we de werkgroep Huisbezoek van onze parochiekern Halsteren onder uw aandacht brengen.
Het doel van de werkgroep is namens onze kerk contacten te leggen c.q. te onderhouden met de inwoners van Halsteren en meer specifiek degenen die zich verbonden voelen met de r.-k. kerk. Enerzijds kunnen we het pastoraal team wat ontzien met huisbezoeken en anderzijds het contact leggen met het pastoraal team. De werkgroep komt tegemoet aan de wens van verbinding tussen mensen in deze tijd en we maken de Kerk “zichtbaar” in de samenleving. Liturgie en diaconie horen bij elkaar!
Al onze activiteiten worden vooraf besproken met het pastoraal team en in de werkgroep.

De belangrijkste activiteiten zijn:

  • De werkgroep houdt elk jaar een kerstactie. We bellen bij de voordeur aan en geven dan een kerstkaart of een attentie aan mensen die aangegeven hebben contact met de kerk te willen onderhouden. Maar ook mensen (wonende in Halsteren)die dat jaar geconfronteerd zijn met ziekte/sterfgeval of bv. mantelzorgers komen in aanmerking voor de kerstactie. Bij deze actie wordt aan ons regelmatig gevraagd binnen te komen voor een gesprek.
  • De 90-jarige parochianen (bron; ledenlijst parochie) bezoeken we, indien gewenst met een lid van het pastoraal team, rond hun 90e verjaardag met een attentie.
  • Alle parochianen die in dat jaar 80 worden (bron; ledenlijst parochie) bezoeken we met een speciale kaart (betreft felicitatie verjaardag en informatie over de Kerk). Dit is meteen een inventarisatie of mensen contact willen onderhouden met de Kerk/werkgroep en zo ja op welke wijze.
  • Vooral als er een speciale aanleiding (sterfgeval, ziekte, jubileum bv) voor is bezoeken we mensen, maar ook zonder aanleiding op eigen initiatief. Uiteraard op aanvraag.
  • De werkgroep heeft contacten met welzijnsorganisatie “wijzijnTraverse”. Het kan zijn dat ouderen een gesprek willen met een ouderenadviseur of hulp wensen van een vrijwilliger van “wijzijn”. Wij kunnen, samen met de ouderen, dit aangeven bij onze contactpersonen van “wijzijnTraverse”.
  • We ondersteunen de jaarlijkse AVE-dag (Aandacht Voor Elkaar) die in november plaats vindt. We nodigen hiervoor mensen uit en helpen op de AVE-dag mee.Aandacht

Namens de werkgroep Huisbezoek,
Cees de Jonge
Aanmelden: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.