Binnen de kerk zetten heel veel vrijwilligers zich belangeloos in. Niet alleen in werkgroepen en koren, maar bijvoorbeeld ook als lid van de Parochiële Caritas Instelling, etcetera.

LITURGIE

GEMENGD KOOR PIUS X

Het gemengd koor PIUS X heeft een breed repertoire van Latijse en Nederlandstalige liturgische gezangen. Het koor werd al in 1951 opgericht als een dameskoor. In 1998 werd het, door de deelname van een aantal mannen, een gemengd koor. De koorzang in de kerk en de gezelligheid na afloop van de vierngen zijn bij Pius X nauw met elkaar verbonden!

Ojé-koor

Met deze naam tooit zich een koorgroep die in 1994 is opgericht en vooral moderne Nederlandstalige kerkmuziek zingt: veel liederen van Oosterhuis, Oomen en Löwenthal, maar ook oratoria van andere tekstdichters en componisten.

Kinderkoor

Op dit moment is er helaas in onze kerk geen kinderkoor meer. Gelukkig weten we wel rondom Kerstmis en Eerste Communie een ad hoc koor bij elkaar te krijgen maar het zou fijner zijn als er een vast koor is. Kinderen die het leuk vinden om te komen zingen kunnen zich altijd aanmelden en als de groep groot genoeg is kunnen we weer een koor opstarten. Aanmelden kan via de e-mail van de kerk: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

KOSTERS

De vieringen worden verzorgd door een team van vrijwillige kosters, die in en rond de vieringen zorgen voor een goed verloop van de diensten.

KERKGEBOUW

Het kerkgebouw vraagt om regelmatig onderhoud.

De schoonmaak wordt verricht door de zg. Poetsgroep.

Het onderhoud wordt zoveel mogelijk door vrijwillige krachten gedaan. Zo werd in 2008 de verwarming van de kerk door vrijwilligers geheel vernieuwd. Dat betekende a.o. dat alle banken verplaats moesten worden en de vlonders vernieuwd werden. Ook werd de tegelvloer van de kerk geëgaliseerd.

KERKHOF

Het kleine en fraaie kerkhof van de Parochiekern ligt net buiten het stadscentrum. Het onderhoud gebeurt geheel in eigen beheer. Als u een bezoek brengt aan deze begraafplaats zult u begrijpen waarom degenen die er hun tijd en aandacht aan geven, trots zijn op deze bijzondere plaats.